eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kikapott a magyar vízilabda-válogatott Montenegrótól

Nem tudott visszavágni a magyar férfi vízilabda-válogatott a montenegróiak legjobbjainak a Dublin Kupán azért a vereségért, amelyet a múlt heti, olaszországi torna döntőjében szenvedett el. Az írországi nemzetközi torna szombat késő esti összecsapásán Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiai bajnoki címvédő együttese egy góllal maradt alul az Eb-ezüstérmes délszlávokkal szemben.

Eredmény:

Montenegró-Magyarország 10-9 (1-2, 3-2, 2-2, 4-3)

a magyar góldobók: Madaras, Hosnyánszky 3-3, Kiss G. 2, Varga Dénes 1

A dublini mérkőzés - a nemzeti együttes honlapjának (www.vlv.hu) a helyszínről küldött beszámolója szerint - Madaras Norbert révén magyar góllal indult, majd egy újabb emberelőny végén Varga Dénes alakította 2-1-re az állást. Hosnyánszky Norbert távoli lökete után viszont két montenegrói találat következett, de Kiss Gergely tett róla, hogy a nagyszünetre 4-4-nél vonuljanak el a csapatok.

A harmadik játékrészt montenegrói gól vezette be, de nem sokkal később már 6-5-ös magyar vezetést mutatott az eredményjelző Hosnyánszkynak és a szintén duplázó Kissnek köszönhetően. Maradt azonban idő rá, hogy az ellenfél egyenlítsen (6-6).

A befejező nyolc percben az ugyancsak kétgólossá előlépett Madaras jóvoltából került vissza a vezetés (6-7). Aztán büntetőből lett egál, de az immár triplázó Madaras villámgyorsan válaszolt, sőt a hozzá hasonlatosan harmadszor is eredményes Hosnyánszky 9-7-re módosított a zárónegyed közepén. Innen is volt azonban visszaút a riválisnak, olyannyira, hogy visszavette a vezetést, így 10-9-re meg is nyerte a mérkőzést, amelynek több bírói ítélete is vitatható a beszámoló szerint.

A két együttes a londoni olimpián ugyanabban a csoportban szerepel, s a pólós számla írországi "kiegyenlítése" már csak azért is jó lett volna, mert az év eleji, hollandiai Európa-bajnokság elődöntőjében is a montenegróiak törtek borsot a Kemény-fiúk orra alá. Akkor a hosszabbításban kerekedtek felül egy góllal, elütve ezzel a döntőbe jutástól a végül Eb-bronzérmes csapatot.

A Dublin Kupán csütörtökön játszották:
Magyarország-Románia 16-6 (5-0, 4-3, 2-1, 5-2)

pénteken:
Magyarország - Nagy-Britannia 13-8 (4-4, 4-1, 2-1, 3-2)

Vasárnap 16:30 órától Horvátország válogatottjával találkozik a magyar csapat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×