eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Letette az esküt a magyar olimpiai csapat

Letette az olimpiai esküt a 35 nap múlva kezdődő londoni játékokon szereplő magyar csapat.

A Művészetek Palotájában rendezett pénteki ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Kásás Tamás vízilabdázó, Jakabos Zsuzsanna úszó és a paralimpikonok nevében Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó mondta el.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: mindenki, aki kivívta az indulási jogot, már bizonyította sportolói nagyságát.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: köszönet illeti mindazokat, akik segítségével kialakult az olimpiai csapat, amely hazáját képviseli majd a londoni játékokon.

A sportolók nevében Marosi Ádám öttusázó jelezte: készen állnak az olimpiára, és megmutatják majd a világnak, milyen a magyar virtus.

Üzentek a szurkolók

Szurkolói üzeneteket vett át Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Co-op Hungary Zrt. és a K&H Bank képviselőitől a pénteki olimpiai csapatgyűlésen a Művészetek Palotájában.

A Coop a londoni olimpiára szóló üzeneteket - összesen 15 km hosszú szalagot -, míg a K&H Bank egy hatalmas magyar zászlót nyújtott át a MOB első emberének. A szalagból kisebb darabokat minden olimpikon kapott. Bejelentették azt is, hogy a Coop továbbra is kiemelt aranyfokozatú támogatója marad a magyar olimpiai csapatnak.

"Ez a nap is fontos az olimpikonok és a szurkolók számára. A Londonban indulók most is megtapasztalhatták, mennyire szeretik őket, miközben minden résztvevőnek, akik gőzerővel készülnek életük egyik legfontosabb eseményére, még egyszer elmondhattuk személyesen is, mire figyeljenek különösen az elindulás előtt" - mondta Szabó Bence, a MOB sportigazgatója.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×