eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

London: 31 fős az úszócsapat

Harmincegy fősre duzzadt a londoni olimpián részt vevő magyar úszócsapat, de a létszám egy versenyzővel még tovább nőhet - tájékoztatta a hazai sportági szövetség (MÚSZ) főtitkára, Szabó Tünde szombaton az MTI-t, miután a Budapest-bajnokság zárultával véget ért az idei nyári ötkarikás játékokra selejtező viadalok sorozata.

"A magyar olimpiai csapat legnagyobb sportági különítménye a miénk lesz" - hangsúlyozta a főtitkár. Kitért rá, hogy a csapathoz tartozik a nyíltvízi úszók közül Gercsák Csaba is, míg Risztov Éva a 10 kilométeres maratoni szám mellett - 50 méteres uszodában - 400 és 800 méter gyorson is rajthoz áll a brit fővárosban.

"Az úszóválogatott létszáma szombaton nőtt 31 fősre" - tette hozzá Kiss László szövetségi kapitány. Elmondta, hogy a Komjádi uszodában próbálkozók közül az utolsó napon Kádas Viviennek sikerült megúsznia az olimpiai B szintet, méghozzá 200 m gyorson, így Joó Sára mellett ő lett a másik tartalék a 4x200 méteres női gyorsváltóban. "A nemzetközi szövetség a jövő héten véglegesíti a londoni indulók névsorát, és a 18 A szintesünk, továbbá Gercsák mellett 12 B szintes úszónk tekinthető biztos londoni szereplőnek, s hozzájuk jöhet 32. tagnak Szekeres Dorina, akinek az időeredménye még elég lehet ahhoz, hogy a FINA jóváhagyja az indulását."

A főtitkár beszámolója szerint szombaton elnökségi határozat született arról, hogy a MOB-nál megpróbálják elérni: emeljék meg a Londonba utazó úszócsapatot elkísérő edzők számát.

"Kiss László kapitánnyal együtt hétfőn tárgyalunk Molnár Zoltán főtitkárral, mert szeretnénk elérni, hogy 11 fős legyen az úszóválogatottat az olimpián segítő szakmai stáb. A 2008-as pekingi olimpián a 31 fős magyar úszócsapat mellett 13 szakember alkotta a teljes edzői stábot, most, Londonban, amikor pontban és éremben is az akkorinál többre képes válogatottunk van, úgy véljük, hogy a tizenegy trénerre vonatkozó kérésünk méltányolható és teljesíthető" - mondta Szabó Tünde.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×