eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Maldonado győzött Barcelonában

A venezuelai Pastor Maldonado nyerte meg a Formula-1-es Spanyol Nagydíjat. A Williams pilótája mögött a spanyol Fernando Alonso lett a második a Ferrarival, míg a finn Kimi Räikönnen végzett a harmadik helyen a Lotust vezetve. A világbajnoki pontversenyt továbbra is a vb-címvédő német Sebastian Vettel vezeti, de pontszámban Alonso behozta riválisát.

A 27 esztendős Maldonado az első rajtkockából vágott neki a távnak, Alonso a start után megelőzte, de a venezuelai a 25. körben ismét az élre került, s pályafutása első F1-es futamgyőzelmét szerezte meg.
Alonso a bravúros előzés után tartotta pozícióját, Räikkönen pedig egy helyet javítva feljött harmadiknak. Az ötödik kör végén változatlan volt a sorrend az élen.

A kilencedik körben megkezdődtek a kerékcserék.

A 13. körben a német Michael Schumacher hátulról belerohant Bruno Sennába (Williams), a hétszeres világbajnok a kavicságyban landolt, a brazil még megpróbált tovább hajtani a defektes gumival, de néhány méter után ő is feladta.

A verseny harmada után (22 kör) továbbra is Alonso robogott az első helyen, Maldonado egyre közelebb került a spanyolhoz, a harmadik pedig kissé leszakadva Räikkönen volt.

A 25. körben Maldonado másodszor is a boxutcában járt, majd Alonso is kereket cserélt, de a venezuelai autós jobb boxtaktikájának köszönhetően a spanyol elé került.

Féltávnál változatlanul a dél-amerikai pilóta volt az első, az ibériai a második és a finn a harmadik.

Maldonado a 42. körben harmadszor is boxlátogatáson volt, Alonso a 45. körben cserélt kereket és a venezuelai mögé jött vissza.

A hajrában a ferraris pilóta üldözőbe vette a venezuelait, egyre jobban megközelítette, de az tartotta magát és óriási bravúrral megnyerte a Spanyol Nagydíjat.

Az eredményhirdetés után a két volt világbajnok, Alonso és Räikkönen a vállára emelte a boldog győztest, aki második idényét tölti a Forma-1-ben és eddig mindössze öt pontot szerzett.

Az idei vb-sorozat mind az öt futamán más pilóta diadalmaskodott.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×