eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Görbicz Anita: Győzni megyünk!

Két nemzetközi kupát is nyerhetnek a magyar női kézilabdacsapatok vasárnap. A Győr másodszor fut neki a Bajnok Ligája-döntő visszavágójának, és két gólos előnnyel utazik Montenegróba, míg a Ferencváros egygólos előnye birtokában léphet pályára Dániában. Görbicz Anita kijelentette, hogy a Győr győzni megy, míg Kőkény Beatrix, az FTC ügyvezetője arról beszélt, hogy ugyanannyi esélyük van sikerre, mint a riválisnak.

A BL-siker egyik kulcsa az lehet, hogy mennyire sikerül kikapcsolni az ellenfél legjobb játékosát, Bojana Popovicsot - mondta az InfoRádiónak Görbicz Anita, a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő montenegrói visszavágójára készülő Győr világklasszisa. A zöld-fehérek az első meccsen 29-27-re nyertek a Podgorica ellen.

Hangsúlyozta, hogy legalább olyan agresszívan kell játszaniuk, mint ahogy a Podgorica játszik majd. Győzni megyünk Montenegróba - hangsúlyozta Görbicz Anita, aki kiemelte, hogy nem kell foglalkozni a körülményekkel, akármilyen félelmetes hangulatot is teremtenek a hazai drukkerek.

A válogatott irányító beszélt arról is, hogy igyekeznek a csapat játékából eltüntetni azokat a hullámvölgyeket, amik a döntő első meccsén és az elődöntő romániai mérkőzésén jellemezték az ETO játékát.

A világklasszis játékos elmondta: nem foglalkozik azzal, hogy a visszavágó napján lesz a születésnapja, persze élete legjobb szülinapi ajándéka lenne, ha csapatkapitányként emelhetné fel a BL-trófeát.

Borsos Attila, a magyar szövetség elnökségi tagja is úgy véli, a Győr sikeréhez az kell, hogy kivegyék a játékból Bojana Popovicsot és megbirkózzanak a podgoricai hangulattal. A korábbi válogatott kiemelte, hogy a montenegrói együttes védekezésben is nagyon jó, de a győriek feltörhetik a hazaiak reteszét.

Görbicz Anita kemény kritikával illette a csapat védekezését a hétközi, Fradi ellen nehezen megnyert bajnoki döntő után. Hozzátette: az FTC ellen már próbálták azokat az elemeket gyakorolni, amikre Montenegróban is szükség lehet. Fizikailag megterhelő volt a Fradi elleni döntő, de maradt még energiájuk a Bl-fináléra - emelte ki.

"Bátran kell játszani"

Kökény Beatrix, a Ferencváros női kézilabdacsapatának ügyvezető igazgatója a vasárnapi KEK-visszavágó előtt közölte: sokat kivett a játékosokból, hogy kemény harcra kényszerítették a Győrt a bajnoki döntő első meccsén, amit az ETO nyert 37-33-ra.

A Viborg elleni meccsről azt mondta, hogy az egyéni teljesítményekben, a szélsőjátékban és az erőnlétben is fel kell javulni a dániai visszavágóra. Az ügyvezető hozzátette: a múlt vasárnap 31-30-ra legyőzött Viborg ellen nem kell megijedni, bátran kell játszani és neki kell menni minden ellenfélnek.

Kökény Beatrix hangsúlyozta, hogy nem változtak jelentősen a két csapat győzelmi esélyei, bár a hazai pálya előnye most a Viborg mellett szól.

Borsos Attila a Ferencváros visszavágójáról azt mondta, hogy Viborg kemény ellenfél és már az is nagy dolog, hogy a Fradi az első meccset megnyerte. Hozzáette: a Fradinak jobban kell kezdenie a visszavágót, mint az első meccset, mert Dabason az egyik hiba a gyenge kezdés volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×