eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Tiszeker: Könnyűszerrel el lehetett volna kerülni Török Béla doppingügyét

Könnyűszerrel el lehetett volna kerülni a válogatott vízilabdázó Török Béla doppingügyét - mondta az InfoRádióban Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A Szeged sportolója jelezte, hogy a vérnyomáscsökkentője okozta a problémát.

A doppingellenes szakember azt mondta, hogy csak kellő körültekintésre lett volna szükség, jeleznie kellett volna az orvosnak, hogy élsportoló, hiszen az ilyen készítmények többsége - ellentétben azzal, amit a játékos szedett - nem tartalmaz vízhajtót.

Elkeserítő, hogy egy olimpiai kerettag nem tudja, hogy mit szedhet és mit nem - fogalmazott.

Tiszeker Ágnes az InfoRádióban kifejtette, hogy még az előzetes felülvizsgálati eljárást sem folytatták le, de próbálják a törvényi lehetőségekhez képest gyorsan lezárni az ügyet.

Korábban Kemény Dénes szövetségi kapitány azt mondta a válogatott hivatalos honlapjának (vlv.hu), hogy "mielőbb el kellene dőlnie annak, mennyi időre függesztik fel Török Béla játékjogát. Ha ez az idő négy hétnél kevesebb, akkor tudok számítani a játékosra, ha ennél több, akkor sajnos el kell tőle köszönnöm, mert az olimpiai felkészülés során nem számíthatok rá."

Török Béla hivatalos közleményében kiemelte: végig abban a hiszemben volt, hogy a megfelelő eljárások betartásával szabályosan jár el, és soha nem jutott eszébe, hogy olyan szert szed, amely a doppinglistán található anyagot tartalmaz. A sportoló bízik az illetékesek méltányos döntésében és abban, hogy talán részt vehet a július 27-én kezdődő londoni olimpián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×