INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A Vasas négy-, a Szeged kétgólos hátrányból indul

InfoRádió / MTI
A Vasas négy-, a Szeged pedig kétgólos hátránya ledolgozásának szándékával száll medencébe horvát riválisával a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának szerda esti, negyeddöntős visszavágóján, amelyet egyformán idehaza vív a két magyar együttes.

Hogy a legjobb négy közé, azaz a Final Fourba jusson, a Vasas részéről különösen nagy bravúr, ehhez pedig nagyon jó játék szükségeltetik a Komjádi uszodában a Jug ellen, miután a március 14-i, első meccsen 12-8-ra kikapott Dubrovnikban.

Biztató jel, hogy a hazai "főpróba" kiválóan sikerült: az angyalföldi alakulat - a Honvédot párharcuk harmadik meccsén tetszetős teljesítménnyel 12-7-re maga alá gyűrve - az utóbbi évek hagyományaihoz híven ismét bejutott az ob I rájátszásos döntőjébe. Legalább hasonlóképpen jó, de inkább még hatásosabb produktum kell ahhoz, hogy a BL négyes fináléjának is a tagja lehessen a piros-kék legénység.

Valamivel jobb helyzetből vág neki az újabb összecsapásnak a nyolc közé jutott másik magyar csapat, a Szeged, amely bő egy hónapja 8-6-ra veszített a Mladost Zagreb otthonában. A szegedi sátortetős "fellegvár" helyett a nemzetközi találkozóra alkalmasabb hódmezővásárhelyi uszodában rendezendő szerdai visszavágón ledolgozhatónak tetszik a különbség, bár a Tisza-partiak az utóbbi időben nem tudtak ugyanazzal az eredményes pólóval kirukkolni, mint amely a magyar bajnokság alapszakaszában jellemezte az együttest.

Az sem a legtökéletesebb "ajánlólevél", hogy a Szeged a rájátszásban alulmaradt az Egerrel vívott elődöntős párharcban, s a nagy ívű elképzelések után be kell érnie a bronzéremért a Honvéddal játszandó kisdöntővel. Már csak ezért is lenne nagy szükség a hétközi BL-remeklésre, vagyis a zágrábiak kiejtésére, mert a Final Fourba kerüléssel az előzőnél mutatósabb szezont zárhatna a legutóbb az ob I-ben harmadikként zárt gárda.

A BL négyes döntőjének amúgy Nagyvárad ad otthont május 11-én és 12-én.

A szerdai visszavágók programja:
A-HÍD Szeged Beton VE - Mladost Zagreb (horvát)
Hódmezővásárhely 18:30 ó
TEVA-Vasas-UNIQA - Jug Dubrovnik (horvát)
Komjádi uszoda 20:30 ó

A címlapról ajánljuk