eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

BL-elődöntővel melegít a Real Madrid az El Clásicóra

Ma este, a müncheni Arénában a Real Madrid és a Bayern München játssza a 2011-2012-es Bajnokok Ligája-sorozat első elődöntőjét. A spanyolok még sohasem nyertek a bajorok ellen Münchenben - viszont a mostani idényben egy kivételével minden idegenbeli BL-meccsükön győztek.

A két gárda összesen 13-szor nyerte meg a BEK-et vagy a Bajnokok Ligáját, ugyanakkor a Bayern 2001-ben, a Madrid 2002-ben nyert legutóbb. A két csapat közös mérlege a németek szempontjából kedvezőbb, ráadásul a Madrid még egyszer sem győzött Münchenben. A felek legutóbbi párharcát is a Bayern nyerte.

Franz Beckenbauer, aki különböző minőségben bár, de több Real Madrid elleni találkozónak is szereplője volt, azt állítja, hogy a királyi klub meg sem közelíti a Barcelonát, ennélfogva csapata egyáltalán nem esélytelen. Pedig a Bayern nincs nagy formában, a múlt héten, két bajnoki mérkőzés 180 perce alatt, egyetlen gólt sem tudott szerezni.

A szeszélyesség jellemzi az 1998-ban még a Real Madriddal BL-t nyert Jupp Heynckes csapatát: vagy szenved, vagy gólfesztivált rendez, középút nem nagyon van. A német edző a korábban a Madridban is szerepelt Arjen Robbennel, valamint Mario Gomezzel és Franck Ribéryvel kíván támadni, és valószínűleg kezd Bastian Schweinsteiger és Thomas Müller is. A várható kezdő csapat: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Müller, Ribéry - Gomez.

A 2010-ben, még az Inter vezetőedzőjeként, éppen a Bayern München ellen Bajnokok Ligáját nyert José Mourinho Karim Benzema és Gonzalo Higuaín közül vélhetően a francia mellett dönt. (Ezért is írta a Marca, hogy Benzema és Ribéry, a két francia vetélkedik majd Zidane trónjáért. Mourinhónál maradva: ő a legutóbbi edző, aki vendégként BL-meccset tudott nyerni a Bayern ellen, még 2010-ben.) A Real várható tizenegye: Iker Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema.

Pályán lesz a világ jelenlegi legjobb két kapusa, és a spanyoloknál játszik két német válogatott - négy világbajnok mellett. A Nationalelf két tagja közül Mesut Özilnek akadt már pompás meccse a müncheni stadionban, azon 5-2-re verte a Werderrel a német bajnokrekordert. A Bayernt világbajnoki ezüst- és bronzérmesek erősítik. A várható kezdőcsapatok 22 játékosából 11 (!) volt pályán a 2010-es világbajnoki elődöntőben.

A Real Madrid számára a müncheni találkozó jelenti a "főpróbát" a hét második nagy idegenbeli csatájára, a Barcelona elleni El Clásicóra.

Televízió:
TV2 20:30 ó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×