eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két magyar csapat is döntős lehet

A Győrnek a női kézilabda Bajnokok Ligájában négygólos hátrányt kell ledolgoznia, az FTC-nek a KEK-ben pedig nyolcgólos előnyt kell megtartania ahhoz, hogy döntőbe kerüljön szombaton.

A legrangosabb európai kupában az ETO az Oltchim Valcea elleni első meccs 31. percéig "páholyban volt", 18-13-ra vezetett idegenben, ám ez után egy közel negyedórás - ahogy Karl Erik Böhn vezetőedző fogalmazott: - katasztrofális szakasz következett, és már attól kellett tartani, hogy a románok kiütéssel nyernek. A hajrában végül nem roppant össze a Győr, a vége 35-31 lett a Valcea javára.

A szövetségi kapitányi posztot is ellátó norvég szakember - akit nem titkoltan azért igazoltak, illetve "kértek kölcsön" a magyar szövetségtől erre az idényre Győrbe, hogy a csapat végre BL-t nyerjen - azt ígérte: még egyszer nem fordul elő hasonló összezuhanás.

"A négygólos hátrány megfelelő koncentrációval ledolgozható. Persze nem lehet kihagyni a meccs folyamán, de bízunk benne, hogy ideiglenes otthonunkban, a Veszprém Arénában ötezer szurkolónk tesz is róla, hogy ilyen ne forduljon elő" - jelentette ki Böhn.

A KEK-ben az FTC parádés játékot mutatott be ugyancsak átmeneti otthonában, Dabason, és végül 34-26-tal küldte haza az orosz Dinamo Volgográdot, pedig volt már ennél is nagyobb különbség (38. perc: 24-10).

Amint Elek Gábor vezetőedző elmondta: nem volt reális, hogy ilyen nagy előnyt tudtak szerezni, és intő jel, hogy a vendégek közel tíz perc alatt megfelezték addigi hátrányukat, és éppen ilyenek miatt nem lehet biztosra menni a szombati, kinti visszavágón.

Ha a zöld-fehérek túlélik a volgográdi csatát, sorozatban három orosz csapatot ejtenek ki, és marad esélyük megvédeni tavalyi címüket.

Az elődöntő-visszavágók programja:
Női BL:
Győri Audi ETO KC-Oltchim Valcea (román), szombat 16 ó, Veszprém (az első mérkőzésen: 31-35)
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Larvik (norvég), vasárnap 19 ó, Podgorica (22-20)
Női KEK:
Dinamo Volgográd (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat 12 ó, Volgográd (26-34)
Viborg (dán)-HC Leipzig (német), hétfő 16:50 ó, Viborg (29-30)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×