eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy messinyivel jobb volt a Barcelona a Milannál

A Barcelona 3-1-re megverte az AC Milant a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, s így továbblépett az elődöntőbe, ahol a szerdai Chelsea-Benfica összecsapás továbbjutójával játszik majd. A Bayern München félgőzzel is 2-0-ra verte az Olympique Marseille-t, s 4-0-s összesítéssel továbblépett. Az elődöntőben szinte biztosan a Real Madriddal játszik majd.

A holland Björn Kuipers dirigálja a katalóniai mérkőzést, a két csapat szeptemberben 2-2-re végzett egymással ugyanezen a pályán, ugyancsak BL-mérkőzésen.

A két csapat összeállítása. Barcelona: Victor Valdes - Daniel Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fabregas, Cuenca. Cserék: Pinto, Sanchez, Thiago, Keita, Pedro, Adriano, Tello. Csak Alexis Sánchez mellőzése, illetve Cuenca beállítása meglepetés.

AC Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf, Boateng - Robinho, Ibrahimovic. Cserék: Amelia, Alexandre Pato, Aquilani, Maxi Lopez, Bonera, Emanuelson, Yepes. Allegri a sejthető tizenegyet választotta, de a kispadra már le tudott ülni Pato, aki szeptemberben egy perc alatt gólt lőtt a katalánoknak.

Münchenben Jupp Heynckes a kispadra ültette leggólerősebb két játékosát, Mario Gomezt és Arjen Robbent, aligja tarthat nagyon az edző a mérkőzéstől. Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Timoscsuk, Luiz Gustavo - Kroos, Ribery, Müller - Olic. Cserék: Butt, Petersen, Robben, Rafinha, Pranjic, Contento, Gomez.

A franciáknál visszakerült Steve Mandanda a kapuba, letöltötte az eltiltását. Olympique Marseille: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, N'Koulou, Morel - M'bia Etoundi, Cheyrou, Valbuena, Remy - Andre Ayew, Brandao. Cserék: Andrade, Gignac, Kabore, Traore, Amalfitano, Jordan Ayew, Sabo.

A két mérkőzést összesen 150 000 szerencsés látja a két stadionban. Münchenben telt ház, 60 000 néző kíváncsi a tulajdonképpen már eldőlt párharcra, a Camp Nouba 90 000-en mentek ki.

1. perc (20. 45): Megkezdődtek a mérkőzések.

11. perc (20. 56): Az első marseille-i lehetőség, Jeremy Morel lövését Manuel Neuer megfogta.

12. perc (20. 57): Hamar eldőlt, hogy nem lesz hosszabbítás. A Barcelona tizenegyeshez jutott, miután Lionel Messi átesett Luca Antonini lábán. megadható büntető volt, a sértett pedig lépett egyet egy újabb gólcsúcs felé. Ez volt a 13. gólja, korábban a BL-ben még senki sem szerzett egy idényben ennyi gólt.  Barcelona-AC Milan 1-0

Február 14. óta Messinek ez volt a 20. gólja, 11 mérkőzésen. Az idényben már 57 találatnál jár. Az Infostrada kinyomozott még egy gólrekordot: Messinek ez volt a 25. gólja a BL egyenes kieséses szakaszában, ő az első játékos, aki ezt elérte.

13. perc (20.  58): A Bayern pályáján is 90 percet játszanak csak a csapatok. Franck Ribéry beadása után a horvát Ivica Olic vette be Mandanda kapuját. Bayern-OM 1-0

27. perc (21. 12): Kétszer is kellett védenie Mandandának, előbb Kroos, majd Timoscsuk kísérlete után.

32. perc (21. 17): Kiegyenlített a Milan! Az olaszok körbepasszolták a labdát a spanyol térfélen, Robinho gyorsan megfordult, rápasszolta a labdát Ibrahimovicra, aki tökéletes helyzetbe hozta Nocerinót, aki belőtte a labdát Victor Valdés kapujába! Barcelona-Milan 1-1

36. perc (21. 21): Münchenben eddig sem volt sok izgalom, de immár még kevesebb lesz. Ribéry, Alaba, Olic volt a labda útja, a horvát megszerezte csapata és a saját második gólját. Bayern-OM 2-0

38. perc (21. 23): Xavi lövését védte vetődve Abbiati.

42. perc (21. 27): Ismét vezet a Barcelona, ismét Messi a gólszerző, ismét tizenegyesből lőtte. A büntető előtti szögletszituációban Alessandro Nesta a mezén fogva lerántotta Sergio Busquetset.  Megadható tizenegyes volt, de ilyen szabálytalanság tíz van egy meccsen. Barcelona-AC Milan 2-1

Messi a 14. góljánál tart a BL-idényben, ez csúcsbeállítás a BEK és a BL 1955 óta íródó történetében. José Altafini 1963, Ruud van Nisltelrooy 2003 tavaszán ugyaneddig jutott.

52. perc (21. 54): Változatos a játék Barcelkonában, a labdabirtoklás arányát nem lehet összehasonlítani a két évvel ezelőtti Barca-Inter elődöntőjével, amikor felbillent a pálya.

53. perc (21. 55): Nagyot lépett a Barcelona a továbbjutás felé, kétgólos az előnye. Messi lövése után a blokkoló védőről, Mexésről Andrés Iniesta elé került a labda, aki öt méterről elhelyezte azt Abbiati mellett. Barcelona-Milan 3-1

56. perc (21. 58): Egyoldalú a mérkőzés Münchenben. A Bayern könnyedén is nagy fölényben játszik, Ribéry kétszer is tesztelte Mandandát, a kapus védett.

60. perc (22. 02): Robinho helyzeténél Victor Valdés bravúrral, lábbal védett. A bíró belefújt az akcióba, a brazilnál kezezést látott.

6
6. perc (22. 08): Brandao helyzetbe került Münchenben, de kihagyta. Ez volt az OM első nagy lehetősége.

69. perc (22. 11): A csereként beállt Thiago nagy helyzetet hagyott ki, tíz méterről elpasszolta a labdát a kapus, Abbiati és a kapu mellett is.

70. perc (22. 12): Allegri edző beküldte Patót, támadójátéka erősítésére.

84. perc (22. 26): Pato mindössze 14 percet tudott játszani, aligha egészséges még. Maxi Lopez állt a helyére.

86. perc (22. 28.): Adriano betört a tizenhatoson belülre, aztán a kapu mellé lőtt, ez volt a Barcelona talán utolsó nagy helyzete. Nem osztott és nem szorzott, a katalánok magabiztosan továbblépnek.

Barcelona-Milan 3-1
(Továbbjutott a Barcelona 3-1-gyel)

Bayern-OIlympique Marseille 2-0
(Továbbjutott a Bayern 4-0-val)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×