eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ibrahimovic folytatta nagy sorozatát, élen maradt a Milan

Az olasz bajnokság első három helyén álló trió növelte előnyét a Lazióval szemben, s tartotta a különbséget a szombaton sorozatban már az ötödik győzelmét szerzett Interrel. A Milan, a Juventus és az Udinese is győzelemmel kezdte a 2012-es évet.

Az élen álló AC Milan a hazai pályán eddig még veretlen "szomszédvár", a bergamói Atalanta otthonában nyert 2-0-ra. Zlatan Ibrahimovic szerezte tizenegyesből a piros-feketék első gólját, folytatva nagyszerű sorozatát. Ibra a legutóbbi tíz bajnokijából csak egyen, a novemberi, Fiorentina elleni találkozón nem szerzett gólt. A legutóbbi hat fordulóban hétszer talált a kapuba. A piros-feketék második gólját a hajrában Kevin-Prince Boateng lőtte, a svéd labdájából.


Alessandro Matri volt a Juventus győzelmének kulcsfigurája. Matri a megsérült Fabio Quagliarella helyére állt be Leccében a találkozó 23. percében, s négy perccel később megszerezte a találkozó egyetlen gólját. (Mirko Vucsinics remek lövése után.) A Leccéből származó, a helyi klubban hat esztendőt játszó Antonio Conte elégedett volt játékosai teljesítményével, a kényszercserét nem követte újabb váltás már a találkozó folyamán.



A hazai pályán fantasztikusan erős Udinese fölényes győzelmet aratott a kiesőjelölt Cesena ellen. Antonio Di Natale, aki az utóbbi három év leggólerősebb olasz csatára a Serie A-ban, már a 48. másodpercben gólt szerzett.

Ezt még a Cesena kiegyenlítette Eder révén (39. perc), de aztán már csak Udinese volt a pályán, Asamoah (54.), Basta (75.) és ismét Di Natale (82.) talált a kapuba. Az AS Roma Francesco Totti két tizenegyesgóljával győzött a Chievo ellen. A 35 éves csapatkapitánynak ez volt az első (két) gólja az idényben.

Serie A, 17. forduló
Atalanta-Milan 0-2
Bologna-Catania 2-0
Cagliari-Genoa 3-0
Inter-Parma 5-0
Lecce-Juventus 0-1
Novara-Fiorentina 0-3
Roma-Chievo 2-0
Siena-Lazio 4-0
Udinese-Cesena 4-1
Palermo-Napoli 1-3
Az élcsoport: 1. Milan 37, 2. Juventus 37, 3. Udinese 35, 4. Lazio 30, 5. Inter 29

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 18:07
×
×
×
×