eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Cityt legyőző Man United az Anfield poklába hivatalos

A Manchester United remek első félidei játékának köszönhette, hogy legyőzte legnagyobb riválisát az FA-kupa harmadik fordulójában. Sir Alex Ferguson csapata az első félidőben háromgólos előnybe került, az elemzők már azt találgatták, visszavágnak-e a Vörös Ördögök október 23-i, 6-1-es vereségükért a Citynek. Ám a vége nagyon izgalmasan alakult.

Wayne Rooney remek fejesgóllal nyitott a 10. percben, majd Vincent Kompany, a City csapatkapitánya piros lapot kapott Nani elleni szabálytalanságáért.

A tíz emberre fogyott hazai csapat ellen a United a fordulás előtt még két újabb találatot vitt be, előbb Danny Welbeck, majd ismét Rooney talált a kispadon ülő Joe Hartot helyettesítő Costel Pantilimon hálójába. (Utóbbinál a román kapus kiütötte Rooney lövését, de a United első számmú játékosa a kipattanót gólra váltotta.)

Noha az elemzők töbsége szerint addigra véget ért a mérkőzés, a második játékrészre a City feltámadt. A 48. percben Alekszandar Kolarov szabadrúgásból csökkentett a különbségen, majd a 37 évesen, nyolchónapos kihagyás után visszatérő Paul Scholes labdaeladása után Sergio Agüero góllal fejezett be egy akciót.

A 2-3 után azonban egyenlítésre már nem futotta a Ciytnek (noha az utolsó percekben kaphatott volna egy büntetőt Phil Jones kezezése miatt), amely így kiesett címvédőként az első adandó alkalommal az FA-kupa 2011-2012-es sorozatából. A menedzser, Roberto Mancini szerint "300 százalékig nem volt kiállítás" Kompany megmozdulása, s bejelentette, hogy fellebbezni fognak a csapatkapitány négy mérkőzésre szóló eltiltása ellen. (A Man City január 11-én a Carling Kupa, vagyis a Ligakupa elődöntőjében játszik a Liverpool ellen.)

Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy bár fájlalja a kiesést, ha csapata úgy tud játszani a tavaszi folytatásban, ahogy tíz emberrel, 0-3 után, meg fogják nyerni a bajnokságot.

Sir Alex szerint csapata "fékezése" kellett ahhoz, hogy szoros legyen a hajrá. "A játékosok azt hitték, hogy már tovább is jutottak, s levették a lábukat a pedálról. A City védekezett, s arra várt, hogy mi majd hátul hibázunk. S hibáztunk is."

A lényeg, persze, alighanem a továbbjutás: a United versenyben maradt. A Vörös Ördögök a negyedik fordulóban a Liverpoollal játszanak majd, várhatóan nem kevésbé éles presztízsmérkőzést az Anfield Roadon. Korábban sem volt baráti a két csapat viszonya, de a Suárez-ügy (A Man United csapatkapitánya, Patrice Evra bemondása alapján tiltották el közel két hónapra a Vörösök legjobb csatárát) óta ismét rendkívül feszült a nexus.

Vasárnapi eredmények
Manchester City-Manchester United 2-3
Chelsea-Portsmouth 4-0
Peterborough-Sunderland 0-2
Sheffield Wednesday-West ham United 1-0

A 4. forduló párosítása
(Január 28-29.)

Brighton vagy Wrexham - Newcastle
Sunderland - Middlesbrough
Dagenham & Redbridge vagy Millwall - Southampton
Hull City - Crawley
MK Dons vagy QPR - Chelsea
West Brom - Norwich
Blackpool - Sheffield Wednesday
Arsenal vagy Leeds - Aston Villa
Stevenage - Notts County
Watford - Tottenham
Liverpool - Manchester United
Derby - Stoke
Everton - Fulham
Macclesfield Town vagy Bolton - Swansea
Sheffield United - Birmingham vagy Wolves
Nottingham Forest vagy Leicester - Swindon

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×