eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gyurta: Világcsúcs kell az olimpiai győzelemhez

Nem kétesélyes a 200 méteres mellúszás a jövő nyári olimpián - mondta az InfoRádiónak Gyurta Dániel, aki 2009 után idén Sanghajban is világbajnok lett ebben a számban. A Jövő SC versenyzője idén második lett a sportújságírók szavazatai alapján a tornász Berki Krisztián mögött az év sportolója választáson.

Olyan év volt ez, amilyet elképzeltem. Jól sikerült a világbajnokság és a rövidpályás Európa-bajnokság is. A kitűzött célt elértem, és bízom benne, hogy ez jövőre sem lesz másképp - mondta az InfoRádiónak Gyurta Dániel, aki a sportújságírók szavazatai alapján Berki Krisztián mögött a második lett az év sportolója választáson.

A Jövő SC világbajnok úszójának nagy lökést adott, hogy a sanghaji vb-n le tudta győzni a kétszeres olimpiai bajnok japán riválisát. Ez annak a jele is, hogy jó irányba halad a munka - tette hozzá.

Ha nem fog hátráltatni betegség vagy sérülés, minden esély megvan arra, hogy London is jól sikerüljön, de nagyon nehéz lesz, mert rengeteg a rivális. A pillanatnyi forma dönt majd, és világcsúcs kell az olimpiai győzelemhez - véli az úszó.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×