eur:
388.7
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

BL-történelmi pillanat: továbbjuthat ciprusi csapat

A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulója szerda este nyolc mérkőzéssel folytatódik. A Barcelonához és a Milanhoz újabb csapatok csatlakozhatnak továbbjutóként. Akár a nicosiai Apoel is, amely futballtörténelmet írhat: korábban soha nem jutott ciprusi csapat a tavaszi folytatásba.

Az E csoportban a Bayer Leverkusen a Chelsea-t fogadja, a mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz. A londoni Kékeknél nagy a tűz, a csapat elveszítette a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését, ilyenre pedig korábban az Abramovics-érában nem volt példa.

A csapat menedzserét, a portugál André Villas-Boast az angol szövetség 12 000 fontra büntette a QPR ellen elveszített találkozó játékvezetőjét káromló kijelentései miatt. A Premier League történetében ez a második legnagyobb büntetés, a rekordot Sir Alex tartja a márciusi 30 000 fontjával.

Mindazonáltal Villas-Boásnak nem ezért vannak nehéz napjai a klubnál. Õ azt állítja, nincs veszélyben az állása, de alkalmasint sok bukást már nem viselnének el Abramovicsék. A meccs kulcsfigurája Michael Ballack, a Chelsea korábbi játékosa lesz, aki immár a Bayer Leverkusent erősíti.

Köteles László és Tőzsér Dániel csapata, a Genk Valenciában próbál a spanyolok után eredni. Ez az utolsó alkalom, hogy a csapat a harmadik helyért reálisan meccseljen, a továbbjutás reménye meg már alighanem elszállt.

Az F csoportban két "olimpiai" csapat játszik egymással. A marseille-iek vendége a pireuszi, kapujában Megyeri Balázzsal. Az Arsenal a Borussia Dortmundot fogadja. Mind a két csapat jó formában van, de ez a németek helyezésén nem látszik. Ha meg tudnák ismételni szombati, müncheni bravúrjukat (1-0 a Bayern otthonában) életben maradnának most nagyon haloványnak festő esélyeik. A sérült Tomás Rosicky, az Arsenal egyik veteránja (sérülése miatt) nem játszik korábbi klubja ellen.

A G csoportban Az első a másodikkal játszik. Ha a ciprusi Apoel nem kap ki Szentpétervárott, s a Porto nem veri meg a Sahtart, továbbjut. Elsőként a ciprusi csapatok közül a BL-történelemben.

A H csoportban az AC Milan és a Barcelona találkozik a San Siróban. Már mindkét csapat továbbjutott, de mindkettő szeretne csoportelső lenni. Zlatan Ibrahimovic, Mark van Bommel (és ha játszik) Gianluca Zambrotta személyében három korábbi Barca-játékos vár a katalánokra.

Közülük különösen "Ibra" randevúja lesz érdekes: először találkozik majd a régi társakkal önéletrajzi könyve megjelentetése óta. Abban nem kifejezetten hízelgően nyilatkozott Pep Guardioláról, egykori játékostársait pedig "kisiskolásoknak" nevezte, akik "mindent megtesznek, amit csak mondanak nekik".E csoport:
Valencia-Genk 20.45
Leverkusen-Chelsea 20.45
A csoport állása: 1. Chelsea 8 pont, 2. Bayer Leverkusen 6, 3. Valencia 5, 4. Genk 2

F csoport:
Arsenal-Borussia Dortmund 20.45
Olympique Marseille-Olympiakosz Pireusz 20.45
A csoport állása: 1. Arsenal 8 pont, 2. Olympique Marseille 7, 3. Borussia Dortmund 4, 4. Olympiakosz Pireusz 3

G csoport:
Zenit-Apoel 18.00
Sahtar-FC Porto 20.45
A csoport állása: 1. APOEL Nicosia 8 pont, 2. Zenit 7, 3. FC Porto 4, 4. Sahtar Doneck 2

H csoport
Milan-Barcelona 20.45
BATE-Viktoria Plzen 19.00
A csoport állása: 1. FC Barcelona 10 pont, 2. AC Milan 8, 3. BATE Boriszov 2, 4. Viktoria Plzen 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×