eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Loeb már a visszavonulását készíti elő

Az évadzáró Wales-ralin Mikko Hirvonen kicsúszásának köszönhetően karnyújtásnyi távolságra került Sebastian Loeb nyolcadik rali-világbajnoki címe - mondta Hámor Iván, a Rallyrádió szerkesztő-riportere.

Mikko Hirvonen a Wales-rali hetedik gyorsasági szakaszon elmért egy csúszós féktávot és nekicsúszott előbb a hátuljával, majd az elejével a fáknak, amik kiszúrták a hűtőjét, és elfolyt az összes hűtővize. A gyorsasági szakaszt még teljesíteni tudta, de a következő, 100 km-es közúti szakaszt már nem. A motor meghibásodása miatt meg kellett állítania a Ford Fiestát.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Sebastian Loeb nyolcadszor is világbajnok?

A versenynek a célban van vége, én mindig azt szoktam mondani. Még nagyon sok kilométer, nagyon sok gyorsasági van hátra. Sebastian Loebékkel is történhet akármi. Malcolm Wilson is azt nyilatkozta, hogy most nekiállnak rendbe szedni Hirvonen autóját, hogy holnap vissza tudjanak állni a versenybe, és megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy a lehető legtöbb pontot összegyűjtsék.

Hirvonen egyetlen esélye az lehet, hogy ha Loeb kiesik a versenyből. Azt azért látjuk, hogy az idei évben a francia többet hibázott, mint az elmúlt időszakban. Ez miért van?

Ennek több okát is látom. Egyrészt már ő sem lesz fiatalabb, már olyan régóta foglalkozik ezzel, szerzett hét világbajnoki címet, hogy én el tudom képzelni, hogy ilyenkor már egy picit lankad a figyelme. Az idei év eseményeihez tartozik, hogy a jövőjét megalapozandó vagy folytatandó, 50 százalékos részesedést szerzett a PH Sportban, amely Magyarországon is ismert francia versenyistálló. Bútor Róberték autóját ők hozták a magyarországi futamokra, illetve év végén bejelentették, hogy egy pályaversenyzéssel foglalkozó istállót is alapított egy társával. Tehát megkezdte azt a folyamatot, ami az aktív autóversenyzés utáni életét fogja meghatározni. Lehet, hogy ezek is vontak el figyelmet a mostani szezonjától.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×