eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A világklasszisok közül minden ötödik a Barcelona futballistája?

A spanyol El Mundo Deportivo megszerezte a FIFA technikai bizottságának előzetes, ötvenes listáját, amelyre az Aranylabdára megszavazhatók kerülnek fel. A végső, 23-as névsort november elsején teszi közzé a világszervezet, a legjobb három nevét december ötödikén közlik, a díjat pedig 2012. január 9-én adják át.

A névsort uralják a Barcelona játékosai, minden ötödik jelölt a katalán klub tagja. A legutóbbi győztes Lionel Messi természetesen nem hiányzik a kiválasztottak közül, sőt, az El Mundo Deportivo olvasói szerint, ha újra Barcelona-játékos nyer, ötven százalékban biztos, hogy az Messi lesz.

Nem hiányzik Andrés Iniesta és Xavi Hernandez sem, ez megint csak vitathatatlan döntés. Ugyanakkor Gerard Piqué, Carles Puyol, Cesc Fàbregas, David Villa, Dani Alves és Eric Abidal, illetve az ősszel sérülése miatt mérkőzésen alig szereplő Alexis Sánchez névsorából akad, aki talán nem lenne a listán, ha nem ehhez a klubhoz tartoznak. (Csak azt nem érti az ember, mit vétett Pedro, Busquets, s főleg Mascherano, hogy kimaradtak a névsorból...)

A Real Madridot öt játékos képviseli, Iker Casillas, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Özil és - meglepetésre - Khedira. A két klub spanyoljai mellett David Silva szerepel még a spanyol válogatott tagjai közül a névsorban, Vicente Del Bosque csapatából így kilencen kerültek fel a listára.

A Bayern München is sok játékossal érintett: Schweinsteiger, Lahm, Gómez, Thomas Müller, Robben, valamint Ribery és "félig" ide tartozik a nyáron a bajoroktól a Lazióhoz igazolt Klose.

A hollandok közül Sneijder, Van Persie, Van der Vaart és a már említett Robben is kiválasztott. Nem hiányzik Dzsudzsák Balázs klubtársa, Samuel Eto'o (az Interben nyújtott tavaszi, s nem az Anzsi Mahacskalában mutatott őszi formája alapján), valamint a dél-és közép-amerikaiak közül el Kun Agüero, Luis Suárez, Diego Forlán, Chicharito Hernández és Neymar.

Érdekes, hogy mindössze egy olasz került az ötvenbe: a gólkirály Antonio Di Natale. Rajta van az előzetes listán Wayne Rooney is. Az El Mundo Deportivo a további 16 játékost nem nevezte meg.

Az edzők között Pep Guardiola, a Barcleona mestere óriási favorit. Az előzetes listán szerepel a vele együtt tavaly a legjobb háromban szerepelt José Mourinho (a 2010-es győztes) és Vicente Del Bosque is.

A jelöltek közé tartozik Andrés Villas Boas (Chelsea), Roberto Mancini (Manchester City), Massimiliano Allegri (Milan), Sir Alex Ferguson (Manchester United), Arsène Wenger (Arsenal), valamint Oscar Washington Tabarez (Uruguay), Joachim Löw (Németország), Bert van Marwijk (Hollandia), Guus Hiddink (Törökország), Laurent Blanc (Franciaország), Giovanni Trapattoni (Íroroszág) és Fabio Capello (Inglaterra).

A "maradék" öt nevet nem tudja az El Mundo Deportivo, csak azt, hogy valószínűleg azok egyike Cesare Prandellié, az olasz szövetségi kapitányé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×