eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Európai foci: eddig Itália a legjobb

Félidejéhez ért a Bajnokok Ligája csoportköre, három fordulón vannak túl Európa élklubjai, de három forduló vár még rájuk. A félidőben úgy tűnik: bár a szakértők szerint az olasz foci visszaesett, mégis az olasz elit szerepelt eddig a legjobban.

A Bajnokok Ligája főtáblájára Anglia és Spanyolország 4-4, míg Németország, Franciaország és Olaszország 3-3 csapattal kvalifikálta magát. Minden együttes 3 találkozót játszott eddig, tehát Anglia és Spanyolország 12 BL mérkőzésen van túl, míg a németek, az olaszok és a franciák 9-9 rangadót játszottak eddig.

A spanyol csapatok a megszerezhető 36 pontból eddig 18-at gyűjtöttek, az angol csapatok 23-at. Különösen kínos a spanyoloknak a helyzet, ha tudjuk, hogy a Real Madrid a sorozat egyetlen százszázalékosaként eddig 9 pontot gyűjtött, de a címvédő Barcelona is veretlen maradt 7 ponttal. Vagyis a BL másik két spanyol indulója összesen 2 pontot ért el: a Villareal - a halálcsoportnak tartott A-ban - még pontot sem szerzett, míg a Valencia 2 döntetlent ért el eddig, győznie még nem sikerült.

Az angoloknak kicsit jobban sikerült az első felvonás: négy csapatuk közül három jelenleg is továbbjutó helyen áll, s a Manchester City esélyei sem rosszak.

A 3 csapatot a BL főtáblájára kvalifikáló országok közül az olaszok szerepeltek eddig a legjobban. A taljánok a megszerezhető 27 pontból 18-at gyűjtöttek össze, mind a három együttesük továbbjutásra áll.

A németeknek már nem ennyire rózsás a helyzetük, hiszen a bajnok Dortmund csoportjában nyeretlenül  utolsó, továbbjutásához bravúrok sorozatára lenne szükség. A másik két német alakulat viszont reménykedhet, a Bayern München és a Leverkusen is jól áll. A német klubok a megszerezhető 27 pontból eddig 14-et gyűjtöttek össze.

A franciák állnak a legrosszabbul. A 3 francia induló a megszerezhető 27 pontból 12-t gyűjtött össze, és jelenleg csak a Marseille áll továbbjutásra.

Az európai foci meghatározó országainak erősorrendje a BL első három köre után így áll:

1. Olaszország 2 pontátlag (9 mérkőzés/18 pont)
2. Anglia 1,9 pontátlag (12 mérkőzés/23 pont)
3. Németország 1,55 pontátlag (9 mérkőzés/14 pont)
4. Spanyolország 1,5 pontátlag (12 mérkőzés/18 pont)
5. Franciaország 1,3 pontátlag (9 mérkőzés/12 pont)

Ugyanez a sorrend, ha a főtáblán induló csapatok számát a továbbjutásra álló klubok számával vetjük össze:

1. Olaszország 100% (3 indulóból 3 áll továbbjutásra)
2. Anglia 75% (4 indulóból 3 áll továbbjutásra)
3. Németország 66% (3 indulóból 2 áll továbbjutásra)
4. Spanyolország 50% (4 indulóból 2 áll továbbjutásra)
5. Franciaország 33% (3 indulóból 1 áll továbbjutásra)

A Bajnokok Ligája főtáblájának eddig egyetlen 100 százalékos csapata van: a Real Madrid. Veretlenül (7 ponttal) áll a Barcelona, a Milan, a Bayern München, a Chelsea, az Arsenal és a portugál Benfica. Szintén veretlen még az angol bajnok Manchester United és az olasz Napoli is, de ők kétszer játszottak eddig döntetlent és csak egyszer győztek.

Amennyiben most kezdődne az egyenes kiesése szakasz, akkor Olaszországot (Milan, Napoli, Inter) és Angliát (MU, Chelsea, Arsenal) 3-3, Németországot (BM, Leverkusen), Spanyolországot (Real Madrid, Barcelona) és Oroszországot (Zenit és CSZKA Moszkva)2-2 klub képviselné. Egy csapatos ország lenne: Ciprus (APOEL), Franciaország (OM), Hollandia (Ajax) és Portugália (Benfica).

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×