eur:
389.36
usd:
361.23
bux:
68417.31
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Angol futball: önmagát verte meg két öngóljával az Arsenal

Tovább tart az Arsenal vesszőfutása az angol bajnokságban, ezúttal a Blackburntől kapott ki. Ami a többi mérkőzést illeti: a szombati játéknapon egyik magyar játékos sem kapott szerepet.

Az Arsenal immár harmadik mérkőzését veszítette el a Premier League idei szezonjában. A Blackburn Rovers elleni 4-3-as vereség legalább akkora sokkot okozott a csapat berkeiben, mint a Man United elleni 8-2-es vereség.

Arsene Wenger már az új, sőt, a legjobbnak tartott védelmi négyest (Sagna, Mertesacker, Koscielny, Andre Santos) küldte pályára a még nyeretlen Blackburn Rovers ellen, mégsem úszta meg négy kapott gól alatt.

Az Arsenal valójában saját magát verte meg, két öngóllal is segítette az ellenfelet. Alex Songról az 50., Laurent Koscielnyről a 68. percben került saját kapujukba a labda.

Így aztán hiába szerzett három gólt (Gervinho, Arteta, Chamakh) a londoni legénység, hiába vezetett kétszer is, vereséget szenvedett.

A Norwich is első győzelmét aratta az idényben, mégpedig a gyengélkedő Bolton ellen. (A Kanárik 17 év után nyertek idegenbeli mérkőzést a Premier League-ben.) A vendégeknél ismét a finn válogatott Jääskeläinen védett, Bogdán Ádám a kispadon ült. A vetélytárs 5 mérkőzésen 13 gólt kapott eddig.

A magyarok közül Buzsáky Ákos (QPR), Gera Zoltán és Fülöp Márton (West Bromwich) sem kapott játéklehetőséget.

Vasárnap három rangadót is játszanak: a Fulham a Manchester Cityt, a Tottenham a Liverpoolt, míg a "főmeccsen" a Manchester United a Chelsea-t fogadja.

Blackburn-Arsenal 4-3
Aston Villa-Newcastle 1-1
Bolton-Norwich 1-2
Everton-Wigan 3-1
Swansea-West Brom 3-0
Wolverhampton-QPR 0-3

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×