eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Férfi kosár Eb-pótselejtező - Újabb vereség, elbuktak a magyarok

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 66-57-re kikapott csütörtökön Portugáliától az Európa-bajnoki pótselejtezőben Szolnokon, így harmadik vereségével már biztosan nem juthat ki a litvániai Eb-re.

A Portugáliában 71-66-ra, majd pénteken Szolnokon a finnektől 75-73-ra alulmaradt magyarok Horváth triplájával kezdtek, amelyre egy 10-0-ás vendégsorozat érkezett. A portugálok a nyitónegyedben négy hármast szórtak, ám a második felvonás - főként a júniusban honosított Trotternek köszönhetően - csak minimális hátrányból indult. Ebben ismét a remekül lepattanózó ellenfél mutatott be egy 10-0-ás rohamot, a 18. percben már általános döbbenetre 22-39 állt a táblán, ekkor nagyon messze került a végelszámolásnál szükséges hatpontos siker. A félidőben 28-45 volt az állás.

Térfélcsere után fokozatosan feljebb zárkózott Mészáros Lajos alakulata, amely szintén produkált egy 10-es szériát, az NBA-s San Antonio Spurs által kiszemelt Hanga két triplát is dobott. Csakhogy újabb helyzetek és büntetők maradtak ki, a túloldalon Santos és Costa nem hibázott, ezért a zárónegyed 45-55-ről indult. Ebben a fásultan mozgó házigazdák már nem tudtak újítani, Keller kosaraihoz nem tettek hozzá a többiek, így váratlanul súlyos fiaskóval zárult a találkozó.

A magyar csapat harmadik vereségével már biztosan sereghajtóként zárja a csoportot, azaz nem jut ki a litvániai Eb-re, még akkor sem, ha vasárnap nyer Finnországban. A válogatott utoljára 1999-ben szerepelt kontinenstornán.

Mészáros Lajos szakmai igazgató szerint "rosszul lepattanóztunk és védekeztünk, ettől az eleve remekül dobó ellenfél magabiztossá vált. Nem érdemeltünk ma győzelmet."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×