eur:
389.8
usd:
363.76
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kemény Dénes: Jövőre két-három góllal jobbnak kell lennünk mindenkinél

Nem jobb a magyarnál egyik csapat sem - mondta az InfoRádiónak a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes azután beszélt, hogy együttese szoros mérkőzések után a negyedik lett a sanghaji világbajnokságon.

Az eredmény mindenképpen csalódás - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, aki bevallotta: maga sem gondolta volna, hogy ennyire jól fog játszani a csapat a világbajnokság nagy része alatt. Szerinte ezzel a teljesítménnyel a csapat nagyon könnyen elérhetett volna sokkal jobb eredményt is.

Mint mondta, az előző vébén, 2009-ben nem igazán derült ki, mit tud a csapat, amely hasonló összetételben játszott, mint a mostani. Akkor óriási meccsen, nehéz körülmények között a későbbi győztes szerbektől kapott ki a válogatott, tehát nem játszottunk a másik három elődöntős ellen - emlékeztetett a kapitány, aki szerint tény, hogy akkor úgy tűnt: egy-két góllal hátrébb vagyunk a legjobb csapatokhoz képest.

Ez a sanghaji vébére nem volt igaz - hangsúlyozta Kemény Dénes. "Aki megnézte ezeket a meccseket, az látja, hogy nem jobb nálunk egyik csapat sem, és ez mindenképpen nagy előrelépés, mert azt gondoltam, hogy jövőre fogjuk elérni ezt a szintet" - jelentette ki a kapitány.

Így viszont azt kell kitűzni célként, hogy a jövő évre a csapat ne olyan legyen, mint a többi, vagyis, hogy lehet első, de lehet negyedik is, hanem legyen két-három góllal jobb mindenkinél, és akkor sokkal könnyebb megnyerni az olimpiát - fogalmazott.

Ami a londoni részvételt illeti, Kemény Dénes közölte: azt most még nem lehet megmondani, ki lesz tagja a válogatottnak. "Ehhez egy jóst kellene megkérdezni, én viszont csak egy edző vagyok" - jelentette ki.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×