eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Négy tizenegyes is kevés volt a braziloknak Villar legyőzéséhez - meglepetések a Copán

Futballtörténeti szenzáció: Paraguay válogatottja úgy került be az elődöntőbe -egyébként a brazilok kiejtésével - a Copa Américán, hogy a torna során 90, vagy 120 percben egyetlen mérkőzését sem tudta megnyerni. A "Copa" egymás után szállítja a nehezen magyarázható meglepetéseket, az elődöntő párosítása Peru-Uruguay és Paraguay-Venezuela lesz.

Hamar befejezhették a brazil szurkolók az argentinok kiesésén való élcelődést. Csapatuk ugyanis éppen úgy elbukott, mint a nagy rivális, 120 perc után, tizenegyesekkel.

Elővéve egy rossz közhelyt, megint megállapíthattuk, hogy a futball nem pontozásos sportág, ha az lenne, az aranyzöldek fölényesen nyertek volna. A paraguayiaknak egyetlen kapura menő lövése sem akadt két teljes óra alatt, legveszélyesebb kísérletük Haedo Valdez kapáslövése volt, a 120. percben.

A mérkőzést végigtámadó braziloknak ellenben Neymar, majd Ganso, aztán kétszer Pato, nem utolsósorban Fred révén biztos helyzetük akadt, ám hol Justo Villar védett szenzációsan, hol kisegítette őt a társa: Edgar Barreto, például, a gólvonalon felugorva fejelte ki a labdát.

Robinho okkal panaszolta a mérkőzés után, hogy a 120 perc alatt sokkal jobbak voltak, mint a csoportmérkőzések három döntetlenje után ezúttal már a tizenegyes-párbajig jutó paraguayiak, Mano Menezes csapata nem csak a helyzetkihasználásban, de a szétlövésben is csődöt mondott.

Elano, André Santos és Fred 11 méterről, állított labdából, senkitől sem zavartatva el sem találta a kaput, Thiago Silva lövését pedig a mezőny legjobbja, Justo Villar kivédte.


(A Copán a negyeddöntők hősei egyébként a kapusok voltak, az uruguayi Fernando Muslera, a paraguayi Justo Villar és a venezuelai Renny Vicente Vega is a mezőny legjobbjának bizonyult a maga mérkőzésén.)

A legutóbbi két Copa Américát megnyerő brazilok az elődöntőbe sem jutottak, s ez nagykudarc, elsősorban a szövetségi kapitánynak, Mano Menezesnek, akinek elődje, Dunga a 2010-es világbajnokság előtt kapitányi korszaka minden tornáján győzött az aranyzöldekkel.

Venezuela története során először jutott a legjobb négy közé a Copa Américán, Peru legutóbb 1997-ben, Paraguay 1989-ben jutott ilyen magasságba. Az uruguayiak szereplése természetesen nem meglepetés, legfeljebb azt tekintve, hogy a házigazda argentinok búcsúztatták.



Brazília-Paraguay 0-0
tizenegyesekkel 0-2

La Plata, 36 000 néző. Játékvezető: Pezzotta (argentin)
Brazília: Julio César; Maicon, Lucio, Thiago Silva, André Santos; Lucas Leiva, Ramires, Ganso (Lucas Moura, 99.); Robinho, Pato (Elano, 110.), Neymar (Fred, 79.).
Paraguay: Villar; Verón, Da Silva, Alcaraz, Torres (Marecos, 70.); Vera (Barreto, 62.), Cáceres, Riveros, Estigarribia; Haedo Valdez, Barrios (Pérez, 82.).
Kiállítva: Lucas Leiva és Alcaraz (102. p.).
Tizenegyesek: 0-0: Elano, 0-0: Barreto, 0-0: Thiago Silva, 0-1: Estigarribia, 0-1: André Santos, 0-2: Riveros, 0-2: Fred

Venezuela-Chile 2-1 (1-0)

San Juan, 23 000 néző. Játékvezető: Vera (ecuadori)
Venezuela: Vega, Rosales, Perozo, Vizcarrondo, Cichero; Lucena, Rincón, César González (Moreno, 89.), Arango, Maldonado (Seijas, 65.) Miku Fedor (Rondón, 60.)
Chile: Bravo; Contreras, Ponce, Jara (Paredes, 61); Isla, Medel, Vidal, Jiménez (Muñoz, 82.), Carmona (Valdivia, 46.); Sánchez, Suazo.
Gólok: Vizcarrondo (34.), Suazo (70.), Cichero (80.)

Az elődöntő párosítása:
Uruguay-Peru
Paraguay-Venezuela

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×