eur:
389.27
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Alexis Sánchez megmutatta, miért kell a Barcelonának - Copa videókkal

Peru legyőzte a néhány túlkorossal megerősített mexikói utánpótlás-válogatottat, Uruguay és Chile pedig döntetlenre játszott a Copa Américán. Emberemlékezet óta nem fordult elő a dél-amerikai kontinens-bajnokságon, hogy még nem is teljes két csoportkör után már egyik csapat sem százszázalékos.

Az uruguayi és a chilei csapat eseménydús, de gól nélküli első félidőt játszott Mendozában. Mindkét oldalon minden ászt bevetettek, az uruguayiak szinte a vb-tizenegyükkel játszottak, s a Cavani, Forlán, Suárez trióval támadtak. A chileieknél játszott Isla, Contreras, Jara, s nem utolsó, sőt inkább első sorban a Barcelona által kiszemelt Alexis Sánchez.

A második félidő szinte uruguayi góllal kezdődött: Álvaro Pereira és Luis Suárez összjátéka után a középpályás közelről lőtt a kapuba. Tíz perccel később kiegyenlítettek a chileiek: Jorge Valdivia és Jean Beausejour alakított ki helyzetet, az érkező Alexis Sánchez pedig gólra váltotta.


A folytatásban mindkét oldalon születtek még helyzetek, a paraguayi Amarilla játékvezető, nevéhez méltóan, szórta a sárga lapokat, de az eredmény nem változott.

A második találkozóra az első 25 ezer nézőjéből csak tízet hagyott a stadionban a hideg. (A stadion, bár Mendozában, azaz Argentína északi részében található, a Falkland, illetve az argentinok szempontjából Malvinas szigeteki háború emlékére az Estadio Malvinas Argentinas nevet viseli.)

A peruiak kétségtelenül erősebb tizenegyük ellenére csak nehezen nyertek a Giovani dos Santos játékára építő mexikóiak ellen. Az egyetlen gólt a 83. percben Paulo Guerrero szerezte, aki így a torna első tíz mérkőzése után az első kétgólos játékos.



Uruguay-Chile 1-1 (0-0)
Mendoza, 25 000 néző. Játékvezető: Amarilla (paraguayi)
Uruguay: Muslera; Maximiliano Pereira (Lodeiro, 79.), Lugano, Coates, Cáceres; Pérez, Arévalo Ríos (Eguren, 85.), Álvaro Pereira; Cavani (González, 46.), Forlán, Suárez.
Chile: Bravo; Contreras, Ponce, Jara (Valdivia, 63.); Isla, Medel, Vidal, Jiménez, Beausejour (Paredes, 75.); A. Sánchez, Suazo (Carmona, 75.).
Gólok: Álvaro Pereira (54.), Alexis Sánchez (64.)

Peru-Mexikó 1-0 (0-0)
Mendoza, 10 000 néző. Játékvezető: Pezotta (argentin)
Peru: Fernández; Carmona, Acasiete, Rodríguez, Vílchez; Balbín, Cruzado (Guevara, 76), Lobatón (Ballón, 85), Vargas; Advíncula (Yotún, 46.), Guerrero
Mexikó: Michel; Chávez (Ponce, 74.), Araujo, Reynoso, Aguilar (Pacheco, 46.); Mier, Reyes, Enríquez, Aquino (Peralta, 86.), Giovani dos Santos, Márquez Lugo.
Gól: Guerrero (83.)

A csoport állása
1. Chile 2 1 1 - 3-2 4
2. Peru 2 1 1 - 2-1 4
3. Uruguay 2 - 2 - 2-2 2
4. Mexikó 2 - - 2 1-3 0


Az utolsó fordulóban: Chile-Peru, Uruguay-Mexikó

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×