eur:
389.58
usd:
361.94
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ungvári-ügy: a rendőrségi nyomozásban bíznak

Fellebbez két évre szóló eltiltása ellen a cselgáncsozó Ungvári Attila - erősítette meg az InfoRádió értesülését a Magyar Judo Szövetség főtitkára, Nagy György. A sportoló továbbra is ártatlannak vallja magát és nem fog belenyugodni az ítéletbe.

Már májusban meghozta döntését a doppingeljárást lefolytató Nemzetközi Judo Szövetség, ezt azonban csak a fellebbezés tényével akarta nyilvánosságra hozni a magyar tagszervezet. Nagy György főtitkár elmondta, hogy a fellebbezés Ungvári Attila döntése volt, ugyanakkor kockázatos a lépés, hiszen a 73 kilósok között olimpiai éremesélyesnek elkönyvelt sportoló januárban és februárban is fennakadt az ellenőrzésen, a budapesti Hungária Kupán pedig három tiltott szert, két anabolikus szteroidot és egy vízhajtót is találtak a szervezetében.

A sportoló azzal védekezett, hogy valaki megmérgezte a szerekkel, a rendőrség még nyomoz az ügyben. Nagy György főtitkár pedig hangsúlyozta, hogy kiállnak Ungvári Attila mellett, és ha az ügy a nemzetközi Sportdöntőbíróságon folytatódik, akkor is támogatják őt.

Ungvári Attila továbbra is ártatlannak vallja magát, és az InfoRádió megkeresésére hangsúlyozta, hogy nem tud belenyugodni az ítéletbe, interjút azonban nem akart adni.

Ügyvédje, Ruttner György szerint a jelenlegi helyzetben érthető a nemzetközi szövetség döntése, de bíznak benne, hogy a rendőrségi nyomozás eredményes lesz, így javulnak a versenyző esélyei. Szerinte nem volt más választásuk, mint fellebbezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×