eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mégis játszhatnak a válogatottban a debreceni kézisek

Hétfőtől már Tatán készül a magyar női kézilabda-válogatott a németek elleni, vasárnapi világbajnoki selejtezőre. A keret debreceni játékosait a klubvezetés eltiltotta a szerepléstől, de László Péter szakosztályvezető hétfő este már azt közölte, hogy mégis elengedik a játékosokat.

Gellén András, a DVSC-Korvex tulajdonosa a klub honlapján blogbejegyzésében tudatta, nem engedi pályára lépni játékosait:

"Az elmúlt időkben folyamatosan nőtt adókötelezettségünk. Az EKHO-ra való átállás miatt a DVSC Kézilabda Kft 2010-es 200 milliós költségvetéséből 31 milliós, 18 jogcímen keletkezett adóbefizetésünk után a 2011/12-es szezonra 50-55 millió forint közteherrel számolunk.

Arra a felvetésre, hogy ennek fejében az állam finanszírozza a Nemzeti Csapatot, semmi visszajelzést nem kaptunk. Ezért nem tehetünk mást, mint a németek elleni selejtező mérkőzésekre a DVSC megtiltja a részvételt játékosai számára. Amennyiben ennek ellenére saját döntésük alapján a kézilabdázók a szereplés mellett döntenek, akkor ez azonnali szerződésbontást fog maga után vonni!

A sportegyesületek adóterhei az elviselhetetlen szint fölé nőttek, nem az elhibázott sporttörvényről kellene papolni, hanem az egyházakhoz hasonlóan adómentességet kellene adni MINDEN sportegyesületnek, a lehető legrövidebb időn belül. Ha mindenkire nem lehetne ezt kiterjeszteni, akkor a válogatott játékosokat adó, utánpótlást nevelő klubokat kellene első helyen helyzetbe hozni, nem pedig kizsigerelni, amikor e rengeteg pénzből SEMMIT sem kaptunk vissza! Mivel eddig süket fülekre találtunk, így durvább módszerekhez kell nyúlnunk!" - áll a közleményben.

A keretben Juhász Gabriella, Szabó Valéria és Bulath Anita a debreceniek játékosa, utóbbi a következő szezonban már a Veszprémet erősíti.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján hétfőn délután jelent meg a szervezet közleménye: "A Magyar Kézilabda Szövetség leszögezi, elfogadhatatlannak tartja azt, hogy bármely klub akadályozza, megtiltsa vagy szankcionálja játékosainak részvételét a Szövetség Elnöksége és az NB I-es Liga által jóváhagyott válogatott programon, az Európai Kézilabda Szövetség által kijelölt hivatalos válogatott időszakban. Az időzítés különösen érthetetlen és legkevésbé sem a magyar csapat érdekeit szolgálja, hiszen női válogatottunk éppen az év legfontosabb megméretésére készül. A Németország elleni, júniusi vb-selejtező párharc eredménye ráadásul nemcsak az idei világbajnoki, hanem a jövő évi olimpiai részvétel szempontjából is meghatározó."

Az MKSZ illetékesei többször is keresték Gellén Andrást annak érdekében, hogy közvetlenül egyeztetessenek vele az írás tartalmáról, de ő sem telefonon, sem e-mailben nem reagált ezekre.

László Péter, a a DVSC szakosztályvezetője a Magyar Rádiónak elmondta, hogy Gellén András a klub honlapján megjelent blogbejegyzésével is szerette volna felhívni a figyelmet a kialakult súlyos helyzetre, de tiltásról nincs szó.
"Természetesen elengedjük a játékosokat" - fogalmazott, majd hozzátette, a játékszabályzat sem tenne lehetővé hasonló lépést, egyúttal bíznak abban, hogy az "illetékesek majd felkapják a fejüket."

"Számunkra is fontos a Németország elleni mérkőzés" - szögezte le László.

Kedden 17:30 órakor az osztrákok ellen zártkapus, nem hivatalos találkozót vív az együttes, ezután csökkenti 18-ról 16 fősre a keretet Mátéfi Eszter szövetségi kapitány.

A vb-selejtező első találkozója vasárnap 18:30-kor lesz Balingenben, a visszavágónak jövő szombaton Győr ad otthont 17:30-as kezdéssel.

A párharc győztese vehet részt a decemberi, olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni ötkarikás játékokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×