eur:
393.82
usd:
368.53
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hét és fél éves átkot tört meg a Fradi az Újpest ellen

A Ferencváros hazai környezetben 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó Monicomp Liga 21. fordulójának pénteki rangadóján. Sikerükkel a zöld-fehérek csaknem hét és fél éves átkot törtek meg. A mérkőzés után kisebb incidens volt a hazai szurkolók és a rendőrök között, utóbbiak könnygázzal fékezték meg a felhevült drukkereket.

Ezt megelőzően legutóbb 2003. november 29-én tudták legyőzni az újpestieket a bajnokságban. Mészöly Géza a lila-fehérek vezetőedzőjeként először maradt alul az ősi riválissal szemben.

A két csapat 208. bajnoki összecsapásán a Ferencváros a 93. győzelmét gyűjtötte be. Emellett 59 újpesti siker és 56 döntetlen szerepel a statisztikában.

Monicomp Liga, 21. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 1-0 (1-0)

Albert Stadion, 12 ezer néző, v.: Iványi
gólszerző: Heinz (40.)
sárga lap: Schembri (44.), Rodenbücher (47.), Rósa D. (57.), illetve Rajczi (11.), Balajti (18.), Mitrovic (20.), Rubus (59.), Lázár (82.)

Ferencváros:

Ranilovic - Csizmadia, Balog, Tutoric, Rodenbücher - Andrezinho (Józsi, 68.), Stanic (Tóth B., a szünetben), Morales (Dragóner, 76.), Rósa D. - Heinz, Schembri

Újpest:

Balajcza - Szokol, Rubus, Takács Z., Pollák - Balajti (Barczi, 77.), Mitrovic, Tajthy, Böőr (Lázár, 70.) - Rajczi, Ahjupera (Simek, 81.)

A vendégszurkolók nagyjából egy órával a mérkőzés előtt kezdték elfoglalni helyüket az Albert Stadionban, a két tábor innentől kezdve gyakorlatilag folyamatosan pocskondiázta egymást. A zöld-fehér drukkerek az előre megbeszéltek szerint akkor dobták be az előre kiosztott pénztárgépszalagokat, amikor a bevonulásnál a játékvezető átlépte a felezővonalat: az elképzelés jól sikerült, pazar látványt eredményezett a terv.

A Ferencváros hatalmas elánnal kezdett, ennek ellenére az első ziccereket - két látványos akció végén - az Újpest hibázta el. A folytatásban is a vendégek alakítottak ki helyzeteket, de nem tudták bevenni Ranilovic kapuját. Ez meg is bosszulta magát, Heinz ugyanis a 40. percben egy kontratámadás zárásaként az első valamire való ferencvárosi helyzetet gólra váltotta.

A fordulás után a Ferencváros visszaállt, támadni nem is igazán akart Prukner László alakulata, ugyanakkor a vezetést magabiztosan - komoly újpesti lehetőségek nélkül - tartotta.

A hajrában is keményen, eredményesen védekezett a hazai együttes, így csaknem hét és fél év elteltével ismét legyőzte az Újpestet.

A hazai szurkolók számára tíz perccel a lefújás után nyitották meg a kijáratokat, a várakozás többeknek nem tetszett. A stadion mellett néhány felhevült drukker ingerelte a rendőröket, akik könnygázt vetettek be ellenük, így gyorsan helyreállt a rend.

A nap másik találkozóján a Vasas-Híd 1-0-ra győzött Kaposváron.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×