eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dzsudzsák: Meglephetjük a hollandokat

A legnehezebb feladat vár a magyar labdarúgó-válogatottra, amióta Egervári Sándor a szövetségi kapitány: péntek este a világbajnoki második Hollandia lesz az ellenfél Európa-bajnoki selejtezőn. A narancsmezesektől több kulcsember is hiányzik sérülés miatt. Dzsudzsák Balázs szerint kihasználhatjuk, hogy a hollandok lekezelnek minket.

Pénteken este fél 9-kor a világbajnoki ezüstérmes, a selejtezőcsoportot veretlenül vezető holland válogatott ellen lép pályára a magyar együttes a Puskás Ferenc Stadionban. A papírforma alapján a narancsmezes csapat az esélyes, ám a vendégek sok sérültje, a hazai pálya és az Egervári-csapat jó formája miatt több szakember is úgy véli, hogy meglepetés születhet. A magyar válogatott sorozatban három tétmeccset nyert meg, a világranglistán pedig a 36. helyre jött fel.

"Három éve élek Hollandiában, és tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy ellenfelünk talán egy kicsit lekezelően bánik velünk, a játékosok nem fogják halálosan komolyan venni a mérkőzést. Véleményem szerint ezt kihasználhatjuk, és meglephetjük őket a találkozón. Mindenki rendkívül motivált, úgy érzem, jó esélyünk van arra, hogy megszorítsuk a vb-ezüstérmest" - mondta Dzsudzsák Balázs. Az Eindhoven szélsője felépült sérüléséből, elmúltak fájdalmai, így semmi akadálya sem lesz a pályára lépésének.

Egervári Sándor arról beszélt, hogy a szakmai stáb a hollandok feltérképezése során igyekezett megtalálni a rést a pajzson, vagyis a vb-ezüstérmes gyengébb pontjait, és a mérkőzésen ezeket az apró hiányosságokat próbálják meg kihasználni a magyarok. A szövetségi kapitány kiemelte: több helyen is olvasta, hogy a hollandok tartalékosan lépnek pályára, ez azonban erős túlzás, mert az őszi csapatukból csak Van Bommel és Huntelaar nem léphet pályára, és ameddig a kiesőket olyan klasszisok pótolják, mint Robin van Persie, vagy Ruud van Nistelrooy, addig a "tartalékos" jelző nem fedi a valóságot.

A szakvezető bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

"Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a 70. perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában. Ugyanakkor mentálisan mindenki tökéletesen felkészült, nagyon magabiztos ellenféllel állunk szemben, amely a világ egyik legjobb csapata" - fejtette ki Egervári Sándor.

Tartalékos lesz a vb-ezüstérmes

A holland együttesben sok a sérült, de az Oranje így is 13 világbajnoki ezüstérmessel érkezett Budapestre. A szövetségi kapitány arról beszélt, hogy tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne az Európa-bajnoki selejtezőn. Bert van Marwijk úgy fogalmazott, mindig is tisztában volt azzal, hogy a magyar egy futballnemzet, még azzal együtt is, ha az elmúlt évtizedekben a komoly eredmények elmaradtak.

"Riválisunk a legutóbbi három Eb-selejtezőjén nyert, ezért biztos vagyok benne, hogy meg fog izzasztani minket. Mi azonban magabiztosak vagyunk, eddig is minden mérkőzést meg akartunk nyerni" - emelte ki.

A kapitány kérdésre válaszolva azt mondta: a magyar játékosok közül senkire sem fordítanak különös figyelmet, legfontosabb, hogy csapatként jobban teljesítsenek, mint a házigazdák.

"Számunkra különös jelentőségű a pénteki találkozó, mert nagyszerű győzelmi sorozat van mögöttünk, s most nem szabad kiengednünk" - fogalmazott. Van Marwijk hozzátette: nem okozott nagy problémát, hogy meghatározó játékosai közül többen is - Arjen Robben, Mark van Bommel, Maarten Stekelenburg - sérülés miatt kiestek, a futballban ugyanis ez gyakran előfordul.

A stadionban telt ház, közel 26 ezer néző szurkol majd. A találkozót az MTV és a Sport 1 is élőben közvetíti. A meccset a spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti, munkáját Roberto Alonso Fernandez és Jesus Calvo Guadamuro segíti majd, míg a negyedik játékvezető Antonio Rubinos Perez lesz.

Győzelem nélkül 27 éve

A péntek esti lesz a két válogatott 14. mérkőzése. Az eddigi összecsapásokon a hollandok hatszor, a magyarok ötször nyertek két döntetlen mellett. A legutóbbi öt találkozón mindannyiszor a hollandok diadalmaskodtak, az utolsó magyar győzelem 1984 októberében volt, akkor Rotterdamban győzött 2-1-re a magyar csapat Détári és Esterházy góljával. A meccs felvételét Egervári Sándor szövetségi kapitány levetítette játékosainak.

A csapatok legutóbbi két összecsapásán kiütéses holland diadal született: 1994-ben, Eindhovenben 7-1-re, tavaly nyáron pedig Amszterdamban 6-1-re nyert az Oranje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×