eur:
389.28
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagy László a hétvégéig gondolkodhat válaszán

A hétvégéig vár határozott választ a barcelonai Nagy Lászlótól Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai igazgatója, hogy az átlövő vállalja-e a szlovénok elleni, júniusi két világbajnoki selejtezőn a szereplést.

A csapat szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján a szakember elmondta, hogy levelet írt Nagy Lászlónak, amelyben jelezte a világklasszis átlövőnek: szükség van rá, számít rá, és szerinte nem zárja ki, hogy a magyar válogatott rendelkezésére álljon akkor is, ha esetleg külföldön szeretne élni.

"Kértem Nagy Lászlót, hogy a hétvégéig határozottan adjon igen vagy nem választ arra vonatkozóan, hogy számíthatunk-e rá a szlovénok elleni két világbajnoki selejtezőn" - fogalmazott Mocsai Lajos.

Nagy László tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.

A 39 esztendős Perez Carlos szintén a hétvégéig ad választ, játszik-e a kvalifikációs találkozókon.
Sinka László, a magyar szövetség elnöke elmondta: a felkészülés jegyében június 5-én a vajdasági Nagybecskereken (Zrenjanin) a szerbekkel mérkőzik meg a válogatott.

A keret már a héten megkezdi a felkészülést, a veszprémiek Veszprémben, a szegediek Szegeden, míg a külföldön játszók folyamatosan csatlakoznak a veszprémi kontingenshez. A közös munka hétfőn indul, a szállás Balatonalmádiban lesz, az edzéseket pedig Veszprémben tartják. Június 5-én következik a szerbek elleni meccs, majd másnap szünetet kapnak a játékosok. Június 7-től 12-ig megint edzőtáborban dolgoznak a kerettagok, egészen a ljubljanai utazásig.

A párharc első meccsét egy 1500 férőhelyes csarnokban tartják, a magyarok 150 jegyet kapnak, amelyet a Magyar Szurkolók Szövetsége oszt szét.

A visszavágót a Veszprém Arénában rendezik. A győztes jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

Mocsai kitért rá, hogy Putics Barna és Katzirz Dávid ugyan tagja a keretnek, ám minden jel szerint sérülés miatt nem számíthat rájuk. Ilyés Ferenc és Mocsai Tamás Bundesliga-kötelezettsége miatt csak június 5-e után csatlakozik a válogatotthoz.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×