eur:
389.68
usd:
361.89
bux:
68428.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Debrecen lett az NB I bajnoka

A Debreceni VSC nyerte meg az NB I 2009-2010-es idényét, noha az utolsó mérkőzését elveszítette Kecskeméten. A Loki szerencséjére a Győr legyőzte a Videotont, s így megmaradt a címvédő forduló előtti előnye.

A címvédő hajdúsági együttes 2005, 2006, 2007 és 2009 után ötödször végzett az élen. A tabella harmadik helyén a Győr zárt, a Vasas ellen győztes Újpest negyedik, a Zalaegerszeg pedig ötödik lett.

A Debrecen a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet, a Videoton, a Győr, illetve a Magyar Kupa-döntőjében érdekelt Zalaegerszeg - a DVSC bajnoki győzelme miatt már biztosan - az Európa Liga selejtezőjében lesz érdekelt. Az már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyháza és a Diósgyőr búcsúzik az élvonaltól.

A Debrecen ellen veszélyesebben kezdett a Kecskemét, a bajnoki címért küzdő vendégek kissé idegesen játszottak az első negyedórában. A folytatásban egyre inkább játékba lendült a Loki és jóval veszélyesebb volt Holczer kapujára. Az első félidő végén mégis a hirtelen megvillanó Csordás találatával a Kecskemét szerzett vezetést.
 
A szünet után magasabb fokozatra kapcsolt a hátrányban lévő hajdúsági alakulat, de Czvitkovicsék nem voltak igazán veszélyesek, kevés helyzetüket pedig nem tudták gólra váltani. Előnyét taktikus játékkal tartotta a Kecskemét és megérdemelten nyerte meg a találkozót, melynek lefújása után a vendég drukkerek berohantak a pályára, s a rendőrökkel történt kisebb küzdelem után együtt ünnepeltek a - vereségük ellenére is - bajnok kedvenceikkel.

Győrben
az első 25 percben a vendégek akarata érvényesült, több nagy helyzetet dolgoztak ki, amivel akár el is dönthették volna a mérkőzést. A folytatásban küzdelmes játékot, sok szabálytalanságot láthattak a nézők.
 
A második félidőben feljavult az ETO játéka, ami gólszerzési lehetőségekben is megmutatkozott. A hajrában Stanisic távoli lövésénél megpattant a labda az egyik székesfehérvári védőn, s a vendégek kapujába hullott. Az egyetlen találat a Győrnek harmadik helyet, a Kecskeméten vesztes Debrecennek pedig bajnoki diadalt ért.


Győr-Videoton 1-0
Kecskemét-Debrecen 1-0
Diósgyőr-MTK 2-5
Pápa-Kaposvár 3-1
Haladás-Paks 4-0
Újpest-Vasas 1-0



A góllövőlista végeredménye:
18 gólos:
Nikolics (Videoton)

16 gólos:
Rudnevs (ZTE)

15 gólos:
Alves (Videoton)

14 gólos:
Coulibaly (Debrecen), Kabát (Újpest)

13 gólos:
Lázok (MTK), Pavicevic (ZTE)

12 gólos:
Kink (Győr), Montvai (Kecskemét)

11 gólos:
Csordás (Kecskemét), Tököli (Paks)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Csúnya bukó lehet a vége, ha erre nem figyelsz az adóbevallásnál

Bár az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat kevesebb mint egy perc alatt kitölthető, ezt elmulasztva mégis évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek. A jó hír az, hogy egyre többen figyelnek oda és egyre kevesebb pénzt hagynak így veszendőbe menni, viszont az átlagos pénztártag továbbra is nagyon messze van attól, hogy teljes egészében ki tudja használni az szja-visszatérítési plafont - közölte az ÖPOSZ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×