eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Loki-vezető a bundaügyről: "Tudom, de nem mondom el"

Az UEFA munkatársai meghallgattak nyolc debreceni játékost a Fiorentina ellen 4-3-ra elvesztett Bajnokok Ligája mérkőzés kapcsán - mondta az InfoRádiónak a Debrecen labdarúgócsapatának sportigazgatója az Európai Labdarúgó Szövetség vizsgálatáról. Bartha Csaba az érintett játékosok nevét nem közölte.

A bajnok Debrecen labdarúgó-csapatának nyolc játékosát hallgatta ki az UEFA - erősítette meg az InfoRádiónak a klub sportigazgatója. Bartha Csaba közölte, hogy az informális beszélgetést múlt héten, két nappal a szombati Újpest elleni bajnoki előtt tartották, de jegyzőkönyv sem készült.

Az UEFA a 4-3-as Fiorentina-győzelemmel végződött budapesti Bajnokok Ligája-mérkőzés kapcsán vizsgálódik, de Bartha Csaba szerint a szövetség összesen több száz gyanús meccset vett górcső alá. "Ennek a történetnek nagyobb a füstje, mint a lángja" - fogalmazott.

"Fejből tudom, de nem mondom el" - mondta a sportigazgató arra a kérdésre, hogy kiket kérdezett ki az UEFA delegációja.

A hajdúsági klub megpróbálta elérni, hogy a meghallgatást tegyék át más időpontra, mert nem volt szerencsés a fontos újpesti bajnoki előtt zaklatni a játékosokat az órákig tartó vizsgálattal - hangsúlyozta Bartha Csaba, ám hozzátette, most már nem foglalkoznak az üggyel, kizárólag a sorsdöntő vasárnapi, Kecskemét elleni találkozóra összpontosítanak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség is megerősítette, hogy vizsgálódik a Debrecen egyik Bajnokok Ligája-mérkőzésével kapcsolatban. "Egy UEFA-delegáció az elmúlt héten Budapesten járt, hogy beszéljen a klub azon játékosaival, akik érintettek lehetnek egy lehetséges manipulációban" - mondta Robert Faulkner UEFA-szóvivő a dpa német hírügynökségnek. A szóvivő további adatokat nem árult el az esetleges megvesztegetés körülményeiről, sem azt, hogy hány játékos érintett az ügyben.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×