eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megvédte bajnoki címét a Győr női kézilabda csapata

Megvédte bajnoki címét a Győr női kézilabda csapata. A győriek a döntőben másodszor is, ezúttal idegenben 26-25-re legyőzték a Debrecent. Az ETO története hetedik bajnoki címét nyerte.

A hazaiak az első negyedórában vezettek, majd az ETO akarata érvényesült. A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott: előnyben volt a Debrecen, majd a játékrész derekán fordítottak a vendégek, és meg sem álltak az újabb sikerig.

A Győr ezt megelőzően 1957-ben, 59-ben, valamint 2005-ben, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben volt bajnok.

Női NB I, Arany Ászok rájátszás, döntő, 2. mérkőzés:
DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)

A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Győr nyerte.

A Győr múlt vasárnap simán, 35-21-re diadalmaskodott, minek alapján a címvédőnek ezúttal sem lehettek komolyabb gondjai.

A Debrecen - akárcsak az első felvonás alkalmával - jól kezdett, 3-1-re ellépett, a kemény hazai védekezést lassan megszokó ETO a 14. percben Görbicz büntetőjével vette át a vezetést (4-5). A vendégek fiatal irányítóját, Kovacsicsot gyorsan kétszer is kiállították. A bírók amúgy sem voltak "szívbajosak", sorra szórták ki a játékosokat, alig volt olyan szakasz, amikor mindkét gárda teljes létszámban lett volna a pályán.

7-7 után lépéselőnybe került a Győr, a hazaiak sok cserével próbáltak frissíteni, majd amikor ez sem vált be, a 23. percben, 8-11-nél időt kért a Debrecen vezetőedzője, Köstner Vilmos. Ugyan a szünet előtt sikerült egyenlíteni, a félidőt Vérten gólja zárta.

A második játékrész három debreceni találattal indult, és ezt a lélektani előnyt kihasználta a trónkövetelő. Felváltva potyogtak a gólok, ám a DVSC még emberhátrányban is őrizte vezetését. Kiss kapus büntetőt fogott, ám amikor Görbicz rövid ápolás után visszatért, egyenlített és fordított a Győr (45. p: 19-20). Amorimot sem tudták megállítani a debreceni védők.

A hajrá előtt, 21-24-nél időt kértek a hazaiak, azonban a lendületbe jött riválist már nem lehetett feltartóztatni. Igaz, a végjáték izgalmas volt, a Debrecen feljött 26-25-re, ám az utolsó percben már nem esett újabb gól.

A története hetedik bajnoki elsőségét szerző Győr sem az alapszakaszban, sem pedig a rájátszásban nem kapott ki az idény során.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×