eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Aranycsata a Loki és a Videoton között

Bajnoki döntőnek is tekinthető a címvédő Debrecen és a jelenleg második Videoton péntek esti csatája a labdarúgó NB I 27. fordulójában. Mezey György, a fehérváriak trénere szerint a két együttes jól ismeri egymást, így nem számít meglepetésre. Herczeg András, a Loki klubmenedzsere úgy vélte, az lesz a döntő, melyik alakulat tudja jobban érvényesíteni akaratát.

Az egypontos előnnyel rendelkező DVSC mellett szól, hogy saját közönsége előtt játszhat, továbbá mindenképpen jobb előjelekkel várja a rangadót, mivel legutóbbi három bajnokiját megnyerte Herczeg András együttese. A fehérváriak kedden vesztették el 19 fordulón át tartó veretlenségüket, ezzel leszorulva a tabella második helyére.

A Debrecen a döntetlennel is megőrizné előnyét, ugyanakkor esetleges sikere szinte el is döntené a bajnoki címért folyó versenyfutást, hiszen akkor négy pontra nőne a két gárda közötti különbség, három fordulóval a bajnokság vége előtt. A Loki története ötödik, míg a Videoton első bajnoki címéért küzd.

"Helyén lesz a szív és a fej"

A Loki klubmenedzsere szerint nem szabad azzal foglalkozni, hol állnak jelenleg a tabellán, úgy kell pályára lépni a csapatnak, hogy a célját elérje.

"Mindkét csapatnak megvan a maga játékstílusa, döntő lesz, melyik tudja jobban érvényesíteni az akaratát. Régóta sorozatmérkőzéseket játszunk, ennek ellenére azt mondom, teljesen mindegy, ki milyen állapotban van, minden egyes labdarúgónak, aki holnap a pályán lesz, százhúsz százalékot kell nyújtania. Természetesen ezzel a játékosok is tisztában vannak. Eddig is mindig helyén volt a szívük és a fejük, tudom, hogy most is így lesz" - mondta Herczeg András a klub hivatalos honlapjának.

A hazaiaktól Luis Ramos eltiltás miatt nem léphet pályára, Rudolf Gergely pedig nem épült fel sérüléséből, így a támadóra sem számíthat a szakmai stáb.

Mezey nem számít meglepetésre

A két csapat már jól ismeri egymást, ezért egy pillanatnyi jó megmozdulás eldöntheti a rangadót - mondta az InfoRádiónak a Videoton vezetőedzője. Mezey György szerint a Nikolics, Alves összetételű csatársor teljesítménye döntő lehet a találkozón. Lencse László kihagyja a meccset, sérülés után lábadozik.

Az első hely elvesztése nem változtat a Videoton játékán - vélekedett Farkas Balázs, a fehérváriak csapatkapitánya. "A három pontért mentünk volna Debrecenbe és most is azért utazunk. Ebből a szempontból minden ugyanolyan, a játékunkon ez nem változtat, az esetleges görcsösségen sem" - mondta a középpályás.

Az örökmérleg a Lokinak kedvez, az eddigi 54 találkozóból 22-őt nyertek meg a debreceniek, a Videoton 18-szor diadalmaskodott 14 döntetlen mellett. A fehérvári együttes 2001 óta nem tudott győzni a hajdúsági városban.

A harmadik, Európa Liga-indulást érő pozícióért három csapat verseng, közülük a 47 pontos Győr Kaposvárra látogat, a 46 pontos Zalaegerszeg a Budapest Honvédot fogadja, míg a 45 pontos Újpest az MTK vendége lesz.

A sereghajtó Diósgyőr sorsa végleg megpecsételődhet szombaton, amennyiben vereséget szenved a 14., azaz éppen bennmaradó helyen álló Paks otthonában.

NB I, 27. forduló:
péntek:
Debrecen - Videoton 19 ó
szombat:
Ferencváros - Kecskemét 15
Zalaegerszeg-Honvéd 17:30
Vasas-Haladás 18
Nyíregyháza-Pápa 18
Paks-Diósgyőr 18
Kaposvár-Győr 19
vasárnap:
MTK-Újpest 17:30

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×