INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Talmácsi 200-as tempóval bukott

InfoRádió / MTI
A valenciai gyakorlás második napján az egyik gyors kör során elesett Talmácsi Gábor, de a gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a Moto2-ben rajtoló magyar versenyző nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

A csapattól az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Talmácsi pénteken délelőtt 191,8 km/órás tempónál bukott, ám a védőfelszerelései megóvták a súlyosabb sérülésektől.

A versenyező edzőmotorja összetört, így szerelői azonnal nekiláttak, hogy kicseréljék a sérült alkatrészeket, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára. Végül délután három óra környékén ült újra motorra Talmácsi és negyven kört teljesített.

A péntekre kiírt feladatok a kipufogók és a különböző keverékű gumik tesztelése volt, amit sikeresen teljesítettek. Megtalálták a legmegfelelőbb kipufogót a motor teljesítményéhez és nagyon sok információt gyűjtöttek a gumikról is, ami minden verseny alkalmával az egyik lényegi kérdés a futamok előtt.

"Nagyon jót edzettem, motoroztam ma is és sok értékes információval lettünk gazdagabbak a nap végére azokkal az alkatrészekkel kapcsolatban, melyeket a versenyek során is használni fogunk" - mondta Talmácsi. "Összességében eredményes napot zártunk és bár az esés nem kellett volna, szerencsére nem lett nagyobb bajom, csak a könyökömet ütöttem meg, és nagyon remélem, hogy ezzel le is tudtam az összes esést az idei évre."

Talmácsiék az eredeti tervtől eltérően nem Valenciában folytatják a gyakorlást, hanem egy másik pályán, az Alcarras Racen folytatják a tesztelést, aztán 17-én és 19-én Barcelonában folytatódik a felkészülés a vb-re.

Április 11-én a Katari Nagydíjjal rajtol a 18 futamos világbajnokság; az idén már magyar GP is lesz, a Balatonring szeptember 19-én mutatkozik be a motorsport elitkategóriájában.

A címlapról ajánljuk