INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Csoknyai: "Bízom benne, hogy én is csúcsformába kerülök"

Infostart / InfoRádió
Jövő keddtől rendezik Ausztriában a férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A magyar együttes elsődleges célja a középdöntőbe kerülés - közölte Csoknyai István szövetségi kapitány.
Milyennek ítéli az Eb-re való felkészülést?

Nehéz felkészülési szakaszon van túl a válogatott, ennek csúcspontja volt a múlt heti ausztriai felkészülési torna. Ezen három nagyon jó meccset tudtunk játszani. Hiányérzetem van, az erőnlétben még lemaradásunk van, de a hátralévő edzéseken még javíthatunk, bár kevés az idő. Taktikailag is sok mindent el kell végeznünk. Nehéz tökéletes állapotba kerülni egy hosszú bajnokság közben, egy rövid felkészüléssel, de a többi együttesnek is ennyi ideje van az Eb előtt. Tisztességesen felkészülünk, és a nehéz csoport ellenére bízunk a továbbjutásban.

Kik vannak jó formában?

Talán igazán senki nincs jó formában. Laluska Balázs és Fazekas Nándor teljesítményével lehetek elégedett, de ők is tudnak jobban játszani. A többiekben még sok van, az Eb-ig még csúcsformába kerülhetnek.

Szövetségi kapitányként ez az első világversenye, de Hajdu János is bízott önre komoly feladatokat. Ez mennyire lehet a segítségére?

Bízom benne, hogy én is csúcsformába kerülök. Újonc kapitányként nekem is tanulnom kell, erre jó volt az az év, amit Hajdu János mellett töltöttem. Bízok segítőmben, Vladan Maticsban, akivel egyre jobb a munkakapcsolatunk, és remélem, hogy közösen egy ütőképes válogatottat állítunk össze.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk