INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Cáparuha nélkül szeretne a legjobb lenni Hosszú Katinka

Infostart / InfoRádió
Hosszú Katinka lett az év női sportolója a magyar sportújságírók szavazása alapján. A világbajnok úszónő, miután a Sportcsillagok Gálaestjén átvette az elismerést, az InfoRádiónak elmondta: bár a vizsgaidőszak miatt lemaradt a december eleji rövidpályás világbajnokságról, úgy érezte, ott lett volna a helye Isztambulban.

Egyetemi kötelezettségei miatt nem vehetett részt a nemrég véget ért rövidpályás világbajnokságon Hosszú Katinka, aki az InfoRádiónak elárulta: a többi magyar úszó teljesítményét látva úgy érezte, ott lett volna a helye Isztambulban.

A magyar úszónő, aki csütörtökön átvehette az év női sportolójának járó elismerést, elmondta: idei szezonjának legemlékezetesebb másodperceit a római világbajnokságon, a 400 méteres vegyesúszás döntőjének utolsó hosszán élte át, amikor már érezte, hogy az övé lesz a győzelem.

Európa-csúccsal szerzett aranyérme Hosszú Katinka ismertségében is áttörést hozott, az úszónő azonban úgy fogalmazott: "nem szeretem, hogy az újságírók ennyire érdeklődnek irántam, de mégis jólesik, mert ez azt jelenti, hogy nagyon sikeres vagyok".

A sportoló a jövőről szólva elmondta: a jövő évi, budapesti világbajnokságon elsősorban az előre kitűzött időeredményeket szeretné elérni, és majd eldől, hogy ez mire lesz elég. Megjegyezte: már a cáparuha nélkül készül a versenyre.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk