INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Erdei Zsolt: "Mintha még mindig nem is ezen a világon élnék"

Infostart / InfoRádió
A siker ellenére is kisebbfajta őrültségnek tartja Erdei Zsolt, hogy elfogadta klubja javaslatát, és a cirkálósúlyban vívott világbajnoki címmérkőzést a nála 8 kilóval nehezebb olasz Giacobbe Fragomeni ellen. A magyar bokszolónak a Boksz Világszervezet csaknem hat éve birtokolt világbajnoki övét viszont korábban le kellett adnia.

Fájt a szívem, hiszen a WBO félnehézsúlyú öve hozzám nőtt, januárban lett volna hat éve, hogy megszereztem - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Erdei Zsolt.

A magyar bokszoló kiemelte, egy nagy címegyesítő meccset szerettek volna egy másik szervezet világbajnokával, ám mivel ez nem jött össze, ezért más ellenfél után kellett nézni, és ekkor jött az Universum ötlete, hogy eggyel nagyobb kategóriában, a cirkálósúlyban próbálja ki magát. Õrültségnek tartottam, és utólag is ezt vallom - tette hozzá.

Erdei Zsolt szerint a tények ugyanakkor őt igazolják, hiszen a Giacobbe Fragomeni elleni meccsen sikerült győznie, bár vért izzadva, betegségen átesve bokszolt, de így megmutathatta egy másik oldalát a szurkolóknak.

A szívemmel, a lelkemmel kellett küzdenem - hangsúlyozta a bokszoló, aki szerint ez más másodszor sikerült, hiszen 2005-ben bordatöréssel teljesített egy meccset. "A poklok poklát jártam meg, ahogy most is. Nem szeretném ezt rendszeresíteni, mert nagyon kimerítő, hetekre van szükség, hogy magamra találjak fizikailag és szellemileg is. Mintha még mindig nem is ezen a világon élnék" - ismerte el.

A Boksz Világtanács cirkálósúlyú világbajnokával, Erdei Zsolttal készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután két órától és vasárnap délután négy órától.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk