eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Erdei Zsolt: "Mintha még mindig nem is ezen a világon élnék"

A siker ellenére is kisebbfajta őrültségnek tartja Erdei Zsolt, hogy elfogadta klubja javaslatát, és a cirkálósúlyban vívott világbajnoki címmérkőzést a nála 8 kilóval nehezebb olasz Giacobbe Fragomeni ellen. A magyar bokszolónak a Boksz Világszervezet csaknem hat éve birtokolt világbajnoki övét viszont korábban le kellett adnia.

Fájt a szívem, hiszen a WBO félnehézsúlyú öve hozzám nőtt, januárban lett volna hat éve, hogy megszereztem - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Erdei Zsolt.

A magyar bokszoló kiemelte, egy nagy címegyesítő meccset szerettek volna egy másik szervezet világbajnokával, ám mivel ez nem jött össze, ezért más ellenfél után kellett nézni, és ekkor jött az Universum ötlete, hogy eggyel nagyobb kategóriában, a cirkálósúlyban próbálja ki magát. Õrültségnek tartottam, és utólag is ezt vallom - tette hozzá.

Erdei Zsolt szerint a tények ugyanakkor őt igazolják, hiszen a Giacobbe Fragomeni elleni meccsen sikerült győznie, bár vért izzadva, betegségen átesve bokszolt, de így megmutathatta egy másik oldalát a szurkolóknak.

A szívemmel, a lelkemmel kellett küzdenem - hangsúlyozta a bokszoló, aki szerint ez más másodszor sikerült, hiszen 2005-ben bordatöréssel teljesített egy meccset. "A poklok poklát jártam meg, ahogy most is. Nem szeretném ezt rendszeresíteni, mert nagyon kimerítő, hetekre van szükség, hogy magamra találjak fizikailag és szellemileg is. Mintha még mindig nem is ezen a világon élnék" - ismerte el.

A Boksz Világtanács cirkálósúlyú világbajnokával, Erdei Zsolttal készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután két órától és vasárnap délután négy órától.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×