INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Kásás 2011-ig lemondta a válogatottságot

Infostart / InfoRádió
Az ideihez hasonlóan a jövő évben sem szerepel a válogatottban a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kásás Tamás. Erről a vlv.hu honlapnak beszélt az olasz Pro Recco magyar légiósa, hozzátéve, hogy a 2012-es londoni ötkarikás szereplés még ott van a tervei között.

"Õszinte leszek, kettős érzések vannak bennem. Egyrészről az olimpia fogalma még most is lázba hoz, fantasztikus lenne ott lenni az ötödik ötkarikás játékokon. Másrészt viszont nagyon sok év van a hátam mögött, teli feszültséggel, felelősséggel, elvárásokkal, fizikai és pszichés megterheléssel. Végül beszéltem Kemény Dénessel és arra jutottunk: ahhoz, hogy Londonban hasznára váljak a válogatottnak, a következő nyarat még kihagyom" - mondta Kásás Tamás. A játékos a pekingi döntőben, 2008. augusztus 24-én szerepelt utoljára a nemzeti csapatban, azt követően pedig bejelentette, 2009-ben csak klubcsapatára kíván összpontosítani.

"Ez konkrétan egyelőre annyit jelent, hogy jövő nyáron Biros Petihez és Kiss Gergőhöz hasonlóan nem leszek a válogatott tagja. Kell a pihenés, a feltöltődés. Az, hogy a Pro Reccóban csak az Euroligában játszom, valóban legfeljebb évi 10 meccset jelent. Viszont ugyanannyi edzést, mintha a teljes szezonban szerepelnék. Sőt, amikor a többiek szombaton játszanak, mi akkor is edzünk" - tette hozzá

Kásás Tamás közölte, Kemény Dénes szövetségi kapitány szerette volna, ha visszatér már Peking után, de végül megértette a helyzetét. "Õszinte leszek: nagyon komolyan foglalkoztatott a gondolat, hogy végleg lemondom válogatottságot, de miután Dénessel beszéltem, picit máshogy látom a dolgokat. Egyrészt a harmadik olimpia megnyerése tökéletes befejezést jelenthetne, a csúcson abbahagyni, történelmet írva. Másrészt fizikailag és lelkileg már kezdett sok lenni a klubszezon után rögtön elkezdődő válogatott felkészülés" - fejtette ki.

Kásás nem zárta ki, hogy a jövőben egyesületet vált, és esetleg hazatér. "Nincs konkrét elképzelésem, de szeretnék még egyszer az életben magyar bajnok is lenni, egy jó hangulatú csapatban játszva, ahova nem azért térnék vissza, hogy én legyek a király, hanem minden erőmmel és tudásommal, ha kell kiemelkedőt és látványosat nyújtva, ha kell, csak kiszolgálva a többieket, a piszkos munkát elvégezve segítsem a csapatot" - mondta.

A teljes interjút elolvashatják a vlv.hu oldalon.

A címlapról ajánljuk