INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Tavasszal játszottak két bundagyanús magyar meccset

InfoRádió / MTI
A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi labdarúgó-mérkőzést, amelyek érintettek a megvesztegetési botrányban.

A német napilap keddi összeállításában a botrányban érintett országok kapcsán mindenekelőtt a gyanúba keveredett németországi mérkőzéseket sorolta fel, majd egy-egy mondatban utalt Szlovéniára és Magyarországra, ahol - mint írta - egyaránt élvonalbeli találkozók szerepelnek a listán. Az újság szerint Magyarországon egy budapesti klub két mérkőzését vizsgálják, amelyeket állítólag áprilisban és májusban játszották.

A Süddeutsche Zeitung nem nevezte meg a szóban forgó budapesti klubot, a Bild című napilap ugyanakkor az elmúlt hét végén az Újpestről tett említést.

A megvesztegetési botrányt múlt pénteken leleplező bochumi államügyészség hivatalosan kilenc érintett országról, köztük Magyarországról számolt be. Az ügyészség és a rendőrség azt állította, hogy Magyarországon 13 első osztályú mérkőzésre terelődött rá a megvesztegetés gyanúja.

A címlapról ajánljuk