INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Talmácsi: Jobb eredményeket érdemeltem volna

Infostart / InfoRádió
Nem elégedett idei szereplésével Talmácsi Gábor, aki a szezon közben felkerült a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájába, de legtöbbször az utolsó helyen zárt. A magyar versenyző bízik abban, hogy az újonnan induló Moto 2 mezőnyében főszereplő lehet.

Nagyon fontos évnek nevezte az ideit Talmácsi Gábor az InfoRádiónak adott interjúban azután, hogy vasárnap Valenciában befejezte szereplését a MotoGP-kategóriában.

"Ugyan nem sok időt töltöttem el a 250-es kategóriában, és a MotoGP-lehetőség volt az egyetlen, amelyet meg tudtunk lovagolni, és nem is rosszul. Nem gondoltam volna, hogy a világbajnoki sikereim után ennyit tudok még tanulni a motorozásról" - fogalmazott a 125 köbcentisek között korábban egyszeres arany- és kétszeres bronzérmes versenyző.

Talmácsi Gábor ezzel együtt nem volt elégedett az idei szereplésével.

"Csalódott vagyok, mert ennél jobb eredményeket érdemeltem volna, de a csapattal ezt tudtuk összehozni. Nagyon sokszor szenvedtem a motorral, nem találtuk a versenyképes beállításokat. A sport számomra elsősorban szórakozás, de küszködni 300-as tempónál nagyon nehéz munka" - tette hozzá.

A 28 éves magyar motoros bízik abban, hogy jövőre a Moto 2-sorozat egyik főszereplője lehet, de szerinte egyelőre nehéz az erőviszonyokról beszélni. Az első teszt december 9-én és 10-én lesz Valenciában.

Talmácsi Gábor menedzsere, Stefano Favaro elismerte, hogy többet vártak ettől az idénytől. Szerinte a mostani visszafogott szereplés ellenére hasznos szezonon vannak túl, hiszen a most induló második számú kategóriába négyütemű motorokkal vesznek részt a versenyzők, a magyar motorost pedig nagyban segíti majd a királykategóriájában megszerzett tapasztalat.

A menedzser arról is beszélt, hogy a következő szezonra jó technikai hátteret kap Talmácsi Gábor a Speedup Aprilia Teamben.

"Nem azokkal a mérnökökkel dolgozunk, mint az Apriliánál eltöltött korábbi időszakban, de tapasztalt főmérnök és képzett gárda segíti majd Gábort" - tette hozzá.

Stefano Favaro az InfoRádió kérdésére arról is beszélt, hogy magukban is lezárták a vasárnap véget ért 2009-es szezont, már a jövő évi eredményes szereplést készítik elő, azzal pedig most egyáltalán nem foglalkoznak, hogy van-e visszaút a MotoGP-be.

A menedzser szerint a motorsportot még a jövő évre is súlyosan érintik a gazdasági válság hatásai, a szponzorok kevésbé érdeklődnek a lehetőségek iránt.

Bár több csapat kénytelen kiszállni a sorozatból, úgy tűnik, hogy azért lesz elegendő induló a két kisebb kategóriában.


A címlapról ajánljuk