eur:
401.64
usd:
366.36
bux:
73714.19
2024. október 7. hétfő Amália

Három csapat már továbbjuthat a BL-ből

A labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblás csoportkörének keddi programjában szereplők közül a francia Bordeaux, és két angol, a Manchester United és a Chelsea is bebiztosíthatja továbbjutását a legjobb 16 közé.

A Bordeaux-nak az A csoportban a továbblépés kiharcolásához a Bayern München vendégeként kellene győznie, ami nem ígérkezik egyszerűnek. Odahaza eleve nagy küzdelemben született meg a franciák 2-1-es sikere, amellett a Girondins német csapatokkal idegenben vívott eddigi összesen hét európai kupameccse közül csupán egyet nyert meg. Igaz, a Bayernnek se nagyon ment a francia együttesekkel szemben, utolsó három hazai fellépéséből egyet elveszített, kettőn pedig döntetlenre végzett.

A bajorok ezúttal ünnepi pillanathoz érkeznek el, ami plusz ösztönzést jelenthet a sikerre: kedd este 350. európai kupamérkőzését játssza a müncheni alakulat. Bayern-siker esetén megnyílik az út az előzésre, s az első helyhez a Juventus számára, ehhez azonban az olaszoknak győzniük kell Izraelben, a Maccabi Haifa otthonában.

A B csoportban a Manchester United odahaza, a CSZKA Moszkva elleni győzelemmel máris a 16 közé jut, de a német Wolfsburg és a török Besiktas közötti összecsapás végeredményétől függően akár már döntetlennel is továbbléphet.

A statisztika is a szigetországi gárda mellett szól, hiszen utolsó hét Bajnokok Ligája-meccséből hatot győzelemmel zárt, de hasonlóképpen impozáns adat, hogy legutóbbi 29 találkozója közül is csupán egyet veszített el.

A D csoportban a Chelsea van jó helyzetben: a londoni Kékek is a 16-os mezőny tagjává válnak, ha legyűrik kedden az Atlético Madridot. Erre minden lehetőségük adott, már pusztán azért is, mert a formájuk hetek óta egyenletesen kiváló, ráadásul a spanyolokat két hete az angol fővárosban 4-0-ra gázolták le. Az sem mellékes, hogy a Chelsea legutóbbi 5 BL-mérkőzésén összesen egy gólt kapott, miközben a madridi gárda az elmúlt négy "eurofellépésén" egyszer sem talált be vetélytársai kapujába. A Chelsea-nél kérdéses Didier Drogba játéka, aki a lábát fájlalja.

A C csoport az egyetlen, ahol a keddi játéknap még nem dönthet véglegesen semmiről, annyira szoros a versenyfutás a csapatok között, ugyanakkor lépéselőnyt szerezhet az, amelyik most begyűjti a három pontot. A Milan-Real Madrid szuperderbin bármelyik együttes győz, 9 pontos lesz, míg a vesztes 6 ponton ragad, s felzárkózhat mellé a kvartett hárompontosainak csatájában eredményesebb gárda. Ez utóbbi az Olympique Marseille lehet, mivel a franciák hazai pályán játszhatnak a Zürich ellen, és jobbnak is tűnnek svájci riválisuknál.

A program:
Bayern München-Bordeaux
Maccabi Haifa-Juventus
Manchester United-CSZKA Moszkva
Besiktas-Wolfsburg
Milan-Real Madrid
Marseille-Zürich
Apoel Nicosia-Porto
Atlético Madrid-Chelsea

Valamennyi mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csicsmann László: súlyos áron állította helyre Izrael az elrettentő erejébe vetett bizalmat

Csicsmann László: súlyos áron állította helyre Izrael az elrettentő erejébe vetett bizalmat

Egy évvel ezelőtt, október 7-én történt a Hamász terrortámadása Izrael ellen, amelyet válasz követett: azóta is tart a gázai háború, melynek több tízezer áldozata van. Az eltelt egy évről és a jelenlegi helyzet kilátásairól kérdezte az InfoRádió Csicsmann Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárát, Közel-Kelet-szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 7. 11:37
×
×
×
×