eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Három meccsen javíthat Rafael Benítez

Három meccsen múlik Rafael Benítez jövője a Liverpoolnál. A spanyol edző helyzetét nehezíti, hogy 12 játékosa sérült a kulcsfontosságú, Lyon ellen BL-meccs előtt.

A Liverpool a legutóbbi hét meccsen hatszor kapott ki, ez pedig az elmúlt ötven év legrosszabb sorozata. Szombaton a Fulham otthonában 3-1-es vereségbe szaladt bele a csapat - ez már az ötödik volt a bajnokságban -, így a Vörösök 9 pontos hátrányban vannak az éllovas Chelsea-vel szemben.

A gyenge szereplés miatt egyre jobban inog a kispad Rafael Benítez menedzser alatt. A klub ügyvezetője, Christian Purslow, valamint az amerikai tulajdonosok egyelőre megvárják a következő három mérkőzést (szerdán a Lyon a BL-ben, majd a Birmingham és a Manchester City a bajnokságban), mielőtt bármilyen döntést hoznának.

A klub 250 milliós adósságot görget maga előtt, így a spanyol edző 20 millió fontos végkielégítése tovább nehezítene az anyagi helyzeten, ám ha az együttes nem jut tovább a BL-ből, az 15 milliós bevételkiesést okoz a hatalmas presztízsveszteség mellett. A BL-kudarc pedig ronthatja a tulajdonosok esélyeit, hogy értékesítsék a klubot, így ez is befolyásolhatja, hogyan alakul Benítez jövője.

A spanyol menedzser nem kívánt a sorsát firtató kérdésekre válaszolni, csak annyit mondott, hogy a szerdai összecsapásra koncentrál.

Egy korábbi Liverpool-sztár ugyanakkor már a spanyol edzőt bírálta. Ronnie Whelan szerint Benítez teljesen elrontott mindent, mivel a bajnokságot feladta a BL-ért, de a nemzetközi színtéren is nehéz a csapat helyzete. Brit fogadóirodáknál egyébként lehet arra pénzt tenni, hogy Benítez decemberben már nem a Liverpoolt fogja vezetni, arra pedig 9-szeres pénzt fizetnek, ha a Vörösök megnyerik az Európa Ligát, vagyis nem jutnak tovább a BL-ből.

A spanyol menedzser helyzetét nehezíti, hogy 12 játékosa bajlódik sérüléssel a lyoni meccs előtt, és köztük van az együttes két legjobbja, Steven Gerrard és Fernando Torres is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×