eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyolc sportág képviselői részesültek Junior Prima Díjban

Harmadik alkalommal adták át csütörtökön a Junior Prima Díjakat sport kategóriában; idén is - csakúgy, mint az elmúlt két évben - tíz eredményes fiatal versenyző részesült elismerésben, kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak.

A szakmai zsűri döntése alapján ezúttal Csipes Tamara kajakozó, Dzsudzsák Balázs labdarúgó, Honti Kata kosárlabdázó, Hosszú Katinka úszó, Kis Gergő úszó, Marosi Ádám öttusázó, Mészáros Anett cselgáncsozó, Nemes Norbert siket vízilabdázó, Rédli András vívó, Varga József labdarúgó teljesítményét méltatták a budapesti ünnepségen.

"Pár éve egy Prima Primissima-díjátadó után beszélgettünk arról Demján Sándorral, hogy nemcsak életműveket kellene elismerni, hanem a fiatalok közül is ki kellene emelni néhány olyan sportolót, akiket példaképként lehet állítani a fiatalok és az egész ország elé. Ez a díj talán némi serkentést ad nekik a további pályafutásukhoz" - mondta köszöntőjében a díjakat átadó Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

A bankelnök beszédében hangsúlyozta: három dolognak örül különösen. Egyrészt, hogy nyolc sportág képviselői lehettek jelen a díjátadó gálán, hogy végre kedvenc sportágában, a labdarúgásban is vannak olyan fiatal sportolók, akiknek az eddigi teljesítményét el lehet ismerni, és végül, hogy a soproni kosárlabdázó, Honti Kata révén a díj társalapítója, az MKB által támogatott egyik csapat is képviseltetheti magát az ünnepségen.

A tíz elismert sportoló közül heten jelentek meg személyesen, Dzsudzsák Balázst, Varga Józsefet és Hosszú Katinkát szülei képviselték az eseményen.

A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan kiválóságokat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×