eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egervári: a játékosok tudják, hogy pályafutásuk egyik legnagyobb sikere előtt állnak

A magyar válogatott a 20 éven aluliak Egyiptomban zajló labdarúgó-világbajnokságán Costa Rica lép pályára a bronzmeccsen ma délután 5 órakor. Németh Krisztián és Simon Ádám gyomorbetegség miatt várhatóan csak a második félidőben léphet pályára - mondta az InfoRádiónak Egervári Sándor szövetségi edző.

A magyar együttes célkitűzése a csoportból való továbbjutás volt, így a bronzmérkőzéssel minden várakozást felülmúltak. A játékosok már biztosan az elmúlt 25 év legjobb teljesítményét érték el azzal, hogy a négy közé kerültek, és a harmadik hely talán még nagyobb siker lenne az 1984-es ifjúsági Európa-bajnoki diadalnál is.

Egervári Sándor szövetségi edző csapatába eltiltása után Koman Vladimir is visszatérhet. Az együttes csapatkapitánya egyébként felkerült arra tízes listára, amelyről kiválasztják a torna legjobb játékosát.

A magyar válogatott ukrán származású irányítója azt mondta: ha meghívják, a felnőttek között is a magyar válogatott színeiben lép pályára. Korábban a fiatal játékos nem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy szülőhazája vagy Magyarország nemzeti csapatát választja-e.

Koman Vladimir mellett a korábban szintén eltiltott Szekeres Adrián és várhatóan a vírusos fertőzéssel küszködő Németh Krisztián is pályára léphet.

Egervári Sándor az InfoRádiónak az elődöntő után azt mondta: nagyon kemény lesz a bronzmérkőzés Costa Rica ellen, mert az ilyen meccseken a pillanatnyi koncentráció, a frissesség vagy a szerencse szokott dönteni. A szövetségi edző kiemelte: a játékosok tisztában vannak vele, hogy pályafutásuk egyik legnagyobb sikere előtt állnak.

A magyarok együttes a következő kezdőcsapattal futhat ki a kairói stadion gyepére: a kapuban Gulácsi Péter állhat, a védősorban Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János és Présinger Ádám kaphat szerepet, a középpályán Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir és Kiss Máté léphet pályára, míg a csatársorban Simon András és Németh Krisztián gyomorbetegsége miatt várhatóan csak a második félidőben léphet pályára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×