eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Svájc és Szlovákia vb-résztvevő, pótselejtező vár az ukránokra és a görögökre

Svájc csoportelsőként jutott ki a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra, miután 0-0-s döntetlent játszott Izrael ellen. A 2. csoportban Görögország 2-1-re nyert Luxemburg ellen, de így is csak a pótselejtezőt jelentő második helyen zárt.

Az Európa-bajnok Spanyolország száz százalékos mérleggel zárta a kvalifikációs sorozatot, miután 5-2-re nyert a második, így pótselejtezős Bosznia-Hercegovina vendégeként. A csoportban harmadik törökök 2-0-ra győztek Örményország ellen Fatim Terim szövetségi kapitány búcsúmeccsén.

Sok kérdés volt még nyitott a 2. csoportban, ám végül Szlovákia és Szlovénia sem hibázott, így nem cseréltek helyet a csoport élén. Északi szomszédunk egy öngóllal nyert 1-0-ra Lengyelország ellen, így története során először vehet részt nemzetközi tornán. Szlovénia hozta a kötelezőt, 3-0-ra verte San Marinót, így pótselejtezőn juthat ki a vb-re. Lemarad a tornáról Csehország, amely utolsó meccsén, Észak-Írország ellen játszott 0-0-t.

A 4. csoportban a már vb-résztvevő németek 1-1-re végeztek a finnekkel, Podolski az utolsó percben egyenlített. A második oroszok szintén 1-1-et játszottak Azerbajdzsán ellen.

A 6. világbajnoki selejtező-csoportban Ukrajna 6-0-ra győzött Andorra ellen, így megszerezte a második helyet Anglia mögött. A csoport másik meccsén a horvátok 2-1-re verték a kazah csapatot idegenben, és harmadikként zártak, vagyis lemaradnak a dél-afrikai tornáról.

A 7. csoportban a biztosan első Szerbia 2-1-re kikapott Litvániában, a vb-ről lemaradó románok pedig 3-1-re nyertek a Feröer-szigetek ellen. Ebben a csoportban a franciák végeztek a második helyen.

A 8. csoportban a címvédő és már kijutott olaszok 0-2-ről fordítottak Ciprus ellen. Mindhárom hazai gólt Alberto Gilardino szerezte. A pótselejtezőre készülő írek gól nélküli döntetlent játszottak Montenegró ellen, míg Bulgária búcsúzóul 6-2-re kiütötte Grúziát.

A többi csoportban később érnek véget a mérkőzések.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

Hol tart a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatának implementációja? Pontosan hogyan kell értelmezni a 15 perces lakáshitel koncepcióját? Milyen pozitív, hosszú távú hatása lehet a júniusban induló otthonfelújítási támogatási programnak, és milyen gyermekbetegségek ütközhetnek ki a megvalósítás közben? Milyen hatást gyakorol a CSOK Plusz a lakáshitelezésre, meddig lehet fenntartani a jelenlegi kamatszinteket, ha nem csökkennek a hosszú oldali hozamok, és hol van az AI jelenlegi helye a lakossági bankolásban? Többek között ezekről a kérdésekreől beszélt Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Portfolio Checklist podcastjéban, amelyet a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdióban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×