eur:
389.4
usd:
362.74
bux:
68118.53
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Háromgólos portugál győzelem a magyarok ellen - már matematikai esély sincs a továbbjutásra

Az utolsó előtti nagy vb-selejtezős napon a magyar válogatott Lisszabonban, a portugálok ellen lépett pályára. A találkozó kezdetére kiderült, a dánok 1-0-ra nyertek a svédek ellen, így a csoportban eldőlt az elsőség kérdése. Ugyanakkor e két válogatott a sárga-kékek veresége miatt, lehetőséget kapott a második hely megszerzésére.

A magyar válogatott, Hajnal Tamás és Dárdai Pál sérülése miatt, tartalékos összeállításban kezdett: Babos Gábor - Bodnár László, Gyepes Gábor, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vadócz Krisztián, Tóth Balázs - Huszti Szabolcs, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Torghelle Sándor.

A portugáloknál, Cristiano Ronaldóval az élen, minden sztár pályára lépett, az eltiltott Pepe kivételével. A Real Madrid szélsője mellett Ricardo Carvalho, Bosingwa, Simao és a két brazil, Deco és Liedson is kezdett.

Az első negyedórában a portugálok birtokolták többet a labdát, de a legnagyobb (mi több, alkalmasint az egyetlen) gólszerzési lehetőség Gera Zoltán előtt adódott, lövését kivédte a kapus.

A 18. percben váratlanul megszerezték a vezetést a portugál válogatott: Gyepes nem tudta elfejelni a labdát, Cristiano Ronaldo élesen balról visszalőtte, Babos csak középre tudta kitenyerelni, a beugró Simao pedig a hálóba vágta.

Két perccel később Simao újabb helyzetbe került, Babos ekkor bravúrral hárított. A gól megfogta a magyar csapatot, a portugálok szinte minden akciója veszélyes volt.

A 26. percben Cristiano Ronaldo cserét kért, korábbi manchesteri klubtársa, Nani állt a helyére. A játék képe nagyon hasonlított a két csapat budapesti mérkőzésére. Ott is viszonylag gyorsan szereztek egy gólt, többet birtokolták a labdát, a magyar csapat pedig nem tudott helyzetet kialakítani.

A kapitány fontosabbnak tartotta, hogy egy súlyos vereség elkerülésére játsszon, mintsem gólra. Persze, nincs garancia arra, hogy bátrabb támadójátékkal ki tudott volna egyenlíteni a csapat, de ebben a szerkezetben esély sem volt rá. Viszont a portugálok is csak ritkán tudták érvényesíteni vitathatatlan gyorsasági és technikai fölényüket.

A 40. percben Dzsudzsák remek lövése a vezetődő Ricardo Carvalhót is érintve a kapufa tövéről pattant szögletre. Még a félidő vége előtt egy bal oldalról felívelt szabadrúgás után Gera, kihasználva Eduardo hibáját, fejelhetett, a labda a felső lécről pattant ki. Ezzel a két helyzettel már szebb lett a képlet, de továbbra is vezettek a portugálok. De lehetett bátorságot meríteni a kapufákból.

A második félidőre nem sikerült átmenteni az első játékrész utolsó öt percének jó játékát. A portugálok sokkal többet birtokolták a labdát, helyzeteket alakítottak ki, csak Babos Gáboron múlott, hogy nem szenvedett súlyos vereséget a magyar csapat. A kapitány kettőt is cserélt, Vadócz helyére Priskint, Huszti helyére Buzsákyt küldte be. Nem lett veszélyesebb a támadójáték attól, hogy átállt a csapat (elvben) a kétcsatáros játékra.

A 74. percben Pedro Mendes labdáját Liedson közelről a kapura fejelte. Babos hihetetlen reflexszel belekapott a labdába, de csak a gólvonalon túlról tudta kihúzni. Hat perccel később Gyepes hibája után Duda beemelte a labdát a tizenhatoson belülre, a Vanczák mögött helyezkedő Simao pedig óriási gólt lőtt a rövid sarokba.

A hajrában Erwin Koeman újoncot avatott: a debreceni Varga József először játszhatott az A válogatottban.

Elszállt a magyar csapat minden reménye, a portugálok ellenben megelőzték a svédeket a tabellán. S alighanem pótselejtezőt játszhatnak majd, hiszen az utolsó mérkőzésüket otthon játszhatják Málta ellen. Zlatan Ibrahimovicot aligha láthatjuk a vébén. De, sajnos, a magyar csapatot sem.

Bár nagy reményekkel várhattuk, elsősorban a jó sorsolásnak köszönhetően, az őszt, a románok elleni felkészülési mérkőzést is figyelembe véve, négy mérkőzésen négy vereséget szenvedett, miközben egyetlen akciógólt sem tudott szerezni.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×