eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A MOB 14-18 fős csapattal számol a téli olimpiára

Az elvárások alapján 14-18 versenyző alkothatja a jövő februári vancouveri téli olimpián résztvevő magyar csapatot, a legjobb eredményt a rövidpályás-gyorskorcsolyázóktól várhatjuk - mondta az InfoRádiónak a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója. Kovács Tamás kiemelte, hogy a téli olimpiára készülő versenyzők felkészülése a pályahiány miatt nem ideális.

Sebestyén Júlia műkorcsolyázó, Tagscherer Zoltán sífutó, valamint a Hoffman Nóra, Makszim Zavozin jégtánckettős már megszerezte a vancouveri induláshoz szükséges kvótát, míg alpesi síben Berecz Anna már biztos résztvevőnek tekinthető, snowboardban pedig Harmath Rózsának van kijutási esélye.

A Hoffman, Zavozin jégtánckettős esetében egyelőre még kérdéses, hogy Zavozin megkapja-e időben a magyar állampolgárságot, de a kérelmet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a MOB közbenjárásával már benyújtotta az illetékes hivatalnak, jelenleg az elbírálásra vár.

Kovács Tamás elmondta: Magyarország jelenlegi legsikeresebb téli sportága, a rövidpályás gyorskorcsolya esetében novemberben két Világkupa-versenyen, az Egyesült Államokban, valamint Kanadában küzdenek majd sportolóink a kvótáért. A női csapatnak nagyobb esélye van, de reménykedünk benne, hogy a fiúk is kiharcolják majd a részvételt, s így teljes létszámmal lehetnek jelen Vancouverben - tette hozzá.

A bobosok nem kísérelték meg a kvótaszerzést, curlingben, jégkorongban és síugrásban pedig nem sikerült kiharcolni a részvételi jogot. Gyorskorcsolyában a felkészülést és a kvalifikációt döntően befolyásolja a pályahiány, sílövészetben pedig Gombos Károly és Tagscherer Imre első számú tartalék, így lemondás esetén egyikük ott lehet Vancouverben.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×