eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Négy góllal győzött a Lyon a BL-mérkőzésen a Puskás Stadionban

A minden csapatrészében sokkal jobb Olympique Lyon, nem is teljes erőbedobással küzdve, 4-0-ra győzött a Puskás Stadionban a Debrecen ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen

A franciák és a magyarok is tartalékosan álltak fel. A hazaiak közül Mészáros Norbert nem vállalta a játékot, s Rudolf Gergely is csak a kispadra ült. A franciák közül Michel Bastos, Lisandro Lopez, Cesar Delgado, Mathieu Bodmer és Alain Boumsong sem játszhatott.

A kezdőcsapatok: Debrecen: Vukasin Polekszics - Bodnár László, Komlósi Ádám, Fodor Marcell, Leandro - Szakály Péter - Czvitkovics Péter, Varga József, Kiss Zoltán, Laczkó Zsolt - Adamo Coulibaly

Olympique Lyon: Hugo Lloris - Anthony Réveillere, Cris, Jérémy Toulalan, Aly Cissokho - Francois Clerc, Miralem Pjanic, Jean Makoun, Kim Källström - Sidney Govou, Bafétimbi Gomis

A lehető legrosszabbul kezdődött a mérkőzés: a 3. percben egy szöglet után a svéd Kim Källström a tizenhatoson kívülről a magyar kapuba lőtt.

A francia csapat tagjai más sebességfokozaton játszottak, s különösen riasztó volt belegondolni, mi lett volna, ha még öt kulcsemberük is a pályán van. A 11. percben Polekszics csak nagy nehézségek árán védte Källström szabadrúgáást, majd a 12. percben már tehetetlen volt: a bosnyák-luxemburgi és francia útlevéllel is rendelkező Juninho-utód, Miralem Pjanic nemes egyszerűséggel emelte fel a labdát szabadrúgásból a jobb felső sarokba.

Hiába tért kicsit magához egy kicsit a mezőnyben a Debrecen, szinte nem láttak a játékosai az idegességtől és a félelemtől a saját kapujuk előtt. A 24. percben Pjanic szöglete után Sidney Govou fejelt kapura a rövid oldalon, a labda Czvitkovics Péter testéről pattant a kapuba, sőt még talán Polekszivcs is beleért. A lényegen nem változtatott: már három góllal vezettek a franciák.

A szünetig már nem esett újabb gól, pedig Govou közel járt ahhoz, hogy szerezzen. Becsapta Bodnárt és Komlósit, jól lőtt, de Polekszics vetődve ki tudta ütni a labdát. A félidő hajrájában Czvitkovics szabadrúgást lőhetett 17 méterről, de labdája elakadt a sorfalban.

További eredmányek félidőben: Fiorentina-Liverpool 2-0, Barcelona-Dinamo Kijev 1-0, Rangers-Sevilla 0-0, Unirea-Stuttgart 0-1, Arsenal-Olympiakosz 0-0, AZ-Standard 0-0. A Rubin Kazany 1-1-re végzett az Interrel.

Öt percet bírt ki a Loki gól nélkül a második félidőben: a lyoniak francia válogatott csatára, Bafetimbi Gomis is bevette Polekszics kapuját.

A franciák szinte minden pontrúgása (hivatalosan: rögzített játékhelyzetből való ívelése) gólveszélyes volt. Govou és Makoun is óóriási helyzetet hagyott ki. A másik oldalon Leandro lövése jelentett némi izgalmat. Becsületesen küzdött a Debrecen, de a Lyon más nagyságrendet képvisel. Rossz volt látni, hogy azok a megmozdulások, amelyekkel a magyar mezőnyben akár meccseket lehet nyerni, itt gyenge kísérleteknek számítottak.

E csoport:
Debrecen-Lyon 0-4 (Källström, Pjanic, Govou, Gomis)
Fiorentina-Liverpool 2-0 (Jovetics 2)
1. Lyon 6, 2. Fiorentina 3, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0

F csoport
Rubin Kazany-Inter 1-1 (Gökdeniz, ill. Sztankovics)
Barcelona-Dinamo Kijev 2-0 (Messi, Pedro)
1. Barcelona 4, 2. Dinamo Kijev 3, 3. Inter 2, 4. Rubin 1

G csoport
Rangers-Sevilla 1-4 (Novo, ill. Konko, Adriano, Luis Fabiano, Kanoute)
Unirea Urziceni-VfB Stuttgart 1-1 (Varga, ill. Tasci)
1. Sevilla 6, 2. Stuttgart 2, 3. Unirea 1, 4. Rangers 1

H csoport
Arsenal-Olympiakosz 2-0 (Van Persie, Arsavin)
AZ-Standard 1-1 (el-Hamdaoui, ill. Traore)
1. Arsenal 6, 2. Olympiakosz 3, 3. AZ 1, 4. Standard 1

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×