eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rajongója taszította le a trónról Federert - videóval

Megtörtént, amire kevesen számítottak: Roger Federer elveszítette az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjét. A svájci világelső több mint 4 órás csatában, öt szettben kapott ki az argentin Juan Martin Del Potrótól.

A hatodik kiemelt, 20 éves játékos hetedik meccsén először nyert Roger Federer ellen - a legfontosabb találkozón, élete első Grand Slam-döntőjében.

Del Potro az első szettet 6:3-ra elveszítette, majd a másodikat rövidítésben hozta. A harmadik játszmai Federeré volt, majd a svájci klasszis előtt a negyedikben két meccslabda is adódott, de egyiket sem tudta kihasználni, így végül rövidítésben az argentin nyert.

A döntő szettben sem remegett meg Del Potro keze, és meglepően simán, 6:2-re nyert, ezzel első GS-tornáján diadalmaskodott.


"Két álmom volt. Az egyik, hogy nyerjem meg a tornát, a másik pedig, hogy olyan legyek, mint Roger. Az egyik sikerült, de még sokat kell javulnom, hogy olyan legyek, mint te. Az utolsó pontig harcoltál, nagy bajnok vagy" - mondta az argentin játékos Federerre nézve a finálé után.

A svájci sztár gratulált legyőzőjének, aki szerinte jobban játszott nála. "Sohasem gondoltam volna, hogy ötöt nyerek zsinórban, ez fantasztikus sorozat volt" - tette hozzá Federer, akinek egyelőre várnia kell 16. GS-tornagyőzelmére.

Az argentin teniszező sikerével a svájci világelső öt éves veretlen sorozatát szakította meg a US Openen. Federer 2003-ban egy másik argentintől, David Nalbandiantól kapott ki, azóta sorozatban 40 meccsen nem talált legyőzőre, így ötször nyert a tornán.

Del Potro a második argentin Guillermo Vilas (1977) után, aki győzött a New York-i viadalon.

A női párosok versenyét az amerikai Serena és Venus Williams nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben két szettben, 6:2, 6:2 arányban legyőzte a Cara Black, Leizel Huber címvédő zimbabwei, amerikai kettőst. A Williams-nővérek pályafutásuk tizedik párosdiadalát aratták Grand Slam-tornán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×