eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hajdú B. István: A Debrecennek jutalomjáték a BL-szereplés

A Debrecen szerdán Liverpoolban kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján. A hajdúsági együttesnek a Lyonnal és a Fiorentinával is meg kell küzdenie a következő három hónapban. Az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István sportkommentátor és Dénes Tamás futballszakíró beszélgetett.

 Hajdú B. István és Dénes Tamás megállapították, hogy nagy csoda lenne, ha a Debrecen megismételné a Ferencváros 1995-ös szereplését, s öt ponttal zárná a csoportmeccseket.

Ugyanakkor nem is lenne reális a sorsolás ismeretében erre számítani. A Loki számára akár szerencsés is lehet, hogy a legerősebbnek tűnő ellenfél, a Liverpool csak a sorozat vége felé látogat majd Budapestre. Ha a Vörösök addig továbbjutnak, talán nem a legerősebb csapatukkal játszanak, ami rossz a szurkolóknak, de jó lehet a debreceni esélyeknek.

A Fiorentina és Lyon egyaránt nagyon erős, de volt arra példa, hogy az olasz BL-szereplő megszenvedett Közép-Kelet-Európában, nemrégiben Romániában. Hajdu B. István hangsúlyozta, a Fiorentina ellen érzi a legtöbb esélyt. Részben azért, mert a firenzeiek hazai pályán sem szokták "kitömni" az ellenfelüket, s mert itthon a Loki elcsíphet pontot.

"A Lyont bizonyos szempontból én félelmetesebbnek érzem, mint a Liverpoolt" - mondta a kommentátor, utalva arra, hogy a francia csapat a selejtezőben 8-2-es összesítéssel győzte le az Anderlechtet, Juhász Roland csapatát.

"A Debrecennek elsősorban magával kell foglalkoznia. Ahogy a Debrecen bejutott a BL-be, azt a Varga- vagy Rudolf-lövést Reina sem védte volna!" - fűzte hozzá. "A Debrecennek úgy kell kimenni a pályára, hogy ez a meccs, ezek a meccsek örök élményt jelentenek."

Hozzátette, a játékosok számára a sorozat óriási lehetőséget kínál. "Itt elég kétszer jól játszani, s már eurómilliókért szerződtethetik a játékost - mondta. - Három játékosnak, Rudolf Gergelynek, Varga Józsefnek és Polekszics kapusnak az ázsiója már a BL-be jutással is megnőtt. Az külön pech, hogy az első mérkőzésen, az Anfield Roadon Dombi, Varga és lehet, hogy a sérült Rudolf sem játszhat. A Loki számára ez nagy érvágás, ez nem olyan, mintha a Manchester Unitedből húznánk ki három nevet."

Mindketten megállapították, a Debrecen számára a BL-szereplés olyan kell, hogy legyen, mint egy jutalomjáték. Nincs a Loki játékosainak már vesztenivalója. A magyar, s nemcsak a debreceni közönség pedig hálás lehet a futballistáknak, hogy elhozták Magyarországra is a Bajnokok Ligáját, hogy mi is újra belekóstolhatunk ebbe a sorozatba.

A Debrecen már megtette a magáét: túljutott a vele azonos kaliberű, illetve nála gyengébb ellenfeleken. Így a három közül a legerősebbnek tűnő Kalmaron, a Levadián és végül a Levszkin.

Nem lebecsülendő ez, hiszen a magyar csapatok az elmúlt időszakban (egyébként maga a Debrecen is) kaptak ki gyengébb ellenfelektől, illetve nem tudták kihasználni azt az esélyt, amikor a szerencse nem eleve "legyőzhetetlen" ellenfelet küldött az aktuális magyar bajnok útjába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×