eur:
389.72
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megfejtettük a csodafutó titkát - videóval

A berlini atlétikai világbajnokság vasárnap esti 100 m-es döntőjét 9.58 mp-es, fantasztikus világcsúccsal megnyerő Usain Bolt azt mondta: 9.4 mp-es eredmény elérésére is képesnek tartja magát.

A jamaicai csodasprinter saját, 9.69-es rekordját javította meg a vb második napján, az előző csúcsot napra pontosan egy esztendővel korábban, a pekingi olimpiai fináléban futotta.

"Szerintem 9.4-re is jó vagyok. Az a vége. Bár ki tudja" - mondta sikere után a 22 éves atléta, aki hozzátette: nem a világrekordokért fut. "Tudtam, hogy kemény csata lesz, ezért csak arra összpontosítottam, hogy mindent beleadjak. A rajtom elég jó volt, aztán 20 métertől már minden simán ment" - elevenítette fel a fináléban történteket.

Korábban a tilburgi egyetem kutatói azt mondták: 9,51 másodperc alatt is lehet teljesíteni a 100 méteres síkfutást.

John Einmahl statisztika professzor és munkatársa, Sander Smeets 762 férfi és 469 női sprinter, 1991 és 2008 közötti idejét összegezte. A korábbiakat azért nem vették számításba, mert úgy vélték, azok elérésében bizonyítottan közrejátszott a dopping is.

A holland kutatók az extrém értékek elméletét alkalmazva számították ki a lehetséges leggyorsabb időt a 100 méteres síkfutásban.

A címvédőként érkezett, ezúttal második Tyson Gay úgy véli: Bolt teljesítménye bebizonyította, hogy az ember képes egyre gyorsabban futni.



"Korábban már mondtam, hogy lehetséges a 9.5. Sajnos nem én voltam az, aki ezt bebizonyította, de örülök, hogy Usain megtette. Bízom benne, hogy egy napon nekem is sikerül" - nyilatkozott sportszerűen a 27 esztendős amerikai, aki kisebb ágyéksérüléssel bajlódva kaparintotta meg az ezüstérmet.

Bolt és Gay 200 m-en is összecsap Berlinben, ezen a távon csütörtök este rendezik a döntőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×