eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pirlo marad Milánóban, befejezte a költekezést a Real - hírek és pletykák

Olasz középpályással pótolja Xabi Alonsót a Liverpool. Eredményes válságtanácskozást tartottak a Milannál, és a klub vezetői megállapodtak, nem engedik el Andrea Pirlót a Chelsea-hez, és szerződtetnek egy klasszis csatárt. Az Inforadio.hu újabb beszámolója a labdarúgó átigazolási piac híreiről és pletykáiról.

Gyorsan megtalálta a Real Madridhoz távozó Xabi Alonso utódját a Liverpool, ugyanis a Vörösök kevesebb mint 24 órával azután, hogy bejelentették a spanyol középpályás eladását, az olasz Alberto Aquilani érkezésének hírével nyugtathatták meg drukkereiket. A 25 éves labdarúgó 20 millió font körüli összegért hagyja el a Romát, vagyis a Liverpoolnak még 10 milliója marad a Xabi Alonsóért kapott összegből.

Aquilani még a héten Liverpoolba utazik, hogy elvégezzék a szokásos orvosi vizsgálatokat, ezt követően írhatja alá szerződését. A 11-szeres olasz válogatott középpályást Rafael Benítez menedzser tapasztalt játékosnak nevezte, akinek győztes mentalitása is segíthet az együttesen. Az ugyanakkor kérdéses, hogy a Romában nevelkedett labdarúgó mikor lesz bevethető, ugyanis májusban bokaműtétet hajtottak végre rajta.

Ferguson újabb fricskái

Még az olasz játékos érkezése előtt kritizálta a Liverpoolt a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson. A skót tréner ugyanis kijelentette: nem a tavalyi ezüstérmes Vörösök, hanem a Chelsea lesz a címvédő legnagyobb riválisa a jövő hétvégén kezdődő bajnokságban. Ferguson szerint a liverpooliak esélyeit rontja, hogy az ellenfelek kiismerik a csapat játékát, míg a Chelsea-nél Carlo Ancelotti új játékrendszert vezet be, amit a Milannál már tökélyre fejlesztett.

A manchesteri tréner számára rossz hír, hogy ujjtörés miatt műteni kell Edwin van der Sart. A rutinos holland kapus a Bayern München elleni múlt heti meccsen sérült meg, és várhatóan két hónapot kell kihagynia.

Drogba hosszabbított

A Ferguson által dicsért Chelsea a brit sajtó szerint még óriási összeget fog új játékosokra költeni, ám közben a londoni egyesület tovább folytatja kulcsemberei szerződésének meghosszabbítását. Ezúttal Didier Drogba írt alá 2012-ig szóló megállapodást, és Ashley Cole is közel áll a hosszabbításhoz.

Az egyre valószínűbb, hogy Andrea Pirlo nem öltözik kék mezbe, így a Daily Mail szerint ismét Sergio Agüero a Chelsea első számú kiszemeltje. A lap úgy tudja, a londoniak 38 millió fontot és Decót ajánlanák fel az argentin sztárért az Atlético Madridnak.

Wenger nem rohan


Az Arsenal menedzsere, Arrsene Wenger továbbra sem kapkodja el a Manchester Citynek eladott Emmanuel Adebayor pótlását. A francia tréner elismerte, tetszik neki a marokkói Maouane Chamakh játéka, de nem biztos, hogy fog csatárt igazolni.

Az Ágyúsokhoz kapcsolódó hír továbbá, hogy Wenger nem zárta ki Patrick Vieira visszatérését. A francia középpályás 1996-ban a menedzser első igazolása volt, csapatkapitányként is segítette az együttest. Négy évvel ezelőtt igazolt Olaszországba, de várhatóan most elhagyja az Intert. Az Arsenal mellett a PSG, a Lyon és a Tottenham is tárt karokkal fogadná.

Válogatott védőt venne a City


Az Angliában eddig legtöbbet költő Manchester City jelenleg védelme megerősítésén munkálkodik. Mark Hughes menedzser már régóta szeretné megszerezni Joleon Lescottot, ám a válogatott védőért eddig két ajánlatot utasított vissza az Everton. A klub ellenállását megtörheti, hogy már maga a játékos is távozni akar, így nem lenne meglepő, ha 20 millió font körüli összegért végül a Cityhez kerülne. Az Everton már utódját is kiszemelte, és tárgyalásokat kezdett az Arsenallal Philippe Senderos megvételéről.

Lezárult egy másik régóta húzódó ügy is: a Sunderlandhez került Darren Bent. Az angol válogatott csatár néhány napja még a Twitteren szidalmazta a Tottenham vezetőit, hogy nem veszik figyelembe vágyait, és megnehezítik eligazolását, amiért pénzbüntetést kapott. Végül sikerült megállapodni a feleknek, így a támadó 12 millió fontért Fülöp Márton csapatához szerződhet.Nyolc játékos 250 millió euróért - itt ért véget a Real Madrid nyári nagybevásárlása, ha hinni lehet a klub igazgatójának. Jorge Valdano ugyanis azt jelentette be, hogy a királyi gárda több játékost már nem vesz idén nyáron, ugyanis Xabi Alonso megszerzésével összeállt a keret.

"A fő cél az volt, hogy komplett legyen a csapat, több aláírás nem lesz, most már a keret összerendezése, egybeillesztése következik. Fel kell rázni a klubot" - nyilatkozta Valdano a Cadena SER rádiónak.

Az érkezők listája: Cristiano Ronaldo, Kaká, Negredo, Arbeloa, Granero, Benzema, Raúl Albiol és Xabi Alonso. A Real nyilvánosságra hozott kiszemeltjei közül csak Franck Ribéryről és David Villáról maradt le.

Most már az új vezetőedzőre, Manuel Pellegrinire vár a feladat, hogy a jelenlegi, jóval harminc feletti csapatlétszámot csökkentse, a bajnokságnak tudniillik már csak 25 játékossal vág neki a Real Madrid.
A távozók között már biztos név Michel Salgado, és várhatóan csütörtökön elkötelezi magát a Milanhoz Klaas-Jan Huntelaar. A holland támadó olasz és spanyol sajtóértesülések szerint 15 millió euróért költözik át Olaszországba, ám hivatalos megerősítést még egyik klub sem tett.

Válságtanácskozás a Milannál


Ezzel át is térhetünk a világ legeredményesebb csapatával, a Milannal kapcsolatos hírekre. Szerdán rendkívüli válságtanácskozást tartott a piros-feketék vezetősége, miután a csapat az előkészületi meccseken csúnyán leszerepelt. A találkozón Silvio Berlusconi, Adriano Galliani és a csapat vezetőedzője, Leonardo vett részt, majd a klubelnök tájékoztatta a sajtót. Berlusconi bejelentette: Andrea Pirlót nem engedi el a Milan.

"Pirlo kikerül az átigazolási piacról, velünk marad, és a Milanban fejezi be a pályafutását" - közölte az elnök, hozzátéve, hogy a Chelsea szép összeget ajánlott a középpályásért, de az edző kérése is az volt, ne adják el.

Berlusconi szólt arról is, hogy Leonardo azt kérte, pár helyen erősítsék meg a keretet, ehhez pedig a klub rendelkezésére fogja bocsátani a szükséges összeget, és már ki is néztek pár lehetséges igazolást.

"A Milan már most is klasszis támadókkal rendelkezik, de Leonardo szerint kevesen vannak ahhoz, hogy a hétvége-hétközi meccsritmust elbírják. Igazolni fogunk egy igazi gólerős csatárt" - ígérte Berlusconi, és a beharangozott támadó vélhetően Huntelaar lesz.

Az olasz sajtó szerint a további kiszemeltek között van a brazil Hernanes, akit már Dunga is ajánlott a Milan vezetőinek, és bár a csapat megfigyelői hetek óta Brazíliában vannak, konkrétum még mindig nincs az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×